zaterdag 20 april 2024

UNA weer onderuit tegen een laagvlieger

Hardenberg – Wie de wedstrijd tussen UNA en Kozakken Boys heeft gezien snapt er niets van dat de geelzwarten een week later een ondermaatse prestatie leveren bij HHC Hardenberg. Opvallend is dat de Zeelstenaren vaak goed voor de dag komen tegen clubs die hoog op de ranglijst staan en het af laten weten bij wedstrijden tegen ploegen die, net als UNA, moeten vechten voor behoud. Winst op die clubs is echter van nog groter belang. Het is onvoorstelbaar dat een voortreffelijke wedstrijd tegen een sterke tegenstander een week later wordt afgewisseld met een zwak duel tegen de nummer voorlaatst van de ranglijst. Bij voetbal is alles mogelijk; wispelturigheid blijkbaar ook.

Meestal geeft het begin van de wedstrijd al een indicatie over de overtuiging om echt voor de winst te gaan. Die overtuiging ontbrak compleet bij UNA. Gedurende het eerste half uur bakte HHC er ook niet veel van. Petar Stoskovic tikte een gevaarlijke kopbal over de lat en aan de andere kant had Niek van Boekel kunnen scoren als hij schoenmaat 50 had gehad. Het werd een saaie pot voetbal die voor het rustsignaal toch nog een treffer opleverde. In de 38e minuut nam Glenn Kobussen een hoekschop en via zijn voornaam-genoot Schapendonk verdween de bal in het UNA doel. Er zou een ander vat aangesloten moeten worden na de pauze om UNA voor een nederlaag te behoeden.

Nauwelijks was de tweede helft begonnen of de Hardenbergers stonden echter al op 2-0. Sargon Gouriye brak door en passeerde Petar Stoskovic. UNA moest toen echt wakker worden en dat gebeurde dan ook in minuut 53. Mart v.d. Gevel schoot de knikker onhoudbaar achter doelman Sander Danes: 2-1. Even leek het erop dat de geelzwarten door gingen drukken, maar echte kansen ontstonden niet meer. Ook niet nadat Mark Schenning een aanvallende wissel had toegepast. Chefrino Eind kwam in de ploeg voor Nick v.d. Boomen, die de geblesseerde Dylan Donkers al bij aanvang van de wedstrijd moest vervangen. Op het fraaie sportpark van HHC Hardenberg was er in de slotfase geen eer meer te behalen. Ook niet toen Petar Stoskovic de aanval ging versterken.

Geelzwart begon te laat aan de strijd en op het laatst kwam UNA tijd tekort.

UNA: Stoskovic; Huijben, Scheerlinck, Schapendonk, v.d. Boomen (75. Eind); Sebregts,v.d. Gevel, Stottelaar; N. v. Boekel; R. v. Boekel (68. v. Wanrooij), Tielemans
HHC Hardenberg: Danes; Gortz, Werkman, Bakker, Veldmate, Kobussen, Gouriye, Kremer (84. Nzasi), d. Jonge, Zarbaf, Metaj (69. Wigger)