zaterdag 20 april 2024
Scheerlinck en Huijben voorkomen een aanval van HFC - Foto: Pim Hols (Kon.HFC)

UNA na winst in Haarlem gedeeld aan kop in 2e Divisie

Haarlem – De “voetbalkenners” hadden voor aanvang van de competitie het Zeelster UNA betiteld als één van degradatiekandidaten in de tweede divisie. Maar na drie wedstrijden in deze zware competitie is UNA nog steeds ongeslagen en staat het zelfs samen met Jong AZ aan kop van de ranglijst!

Vorige week was de 2-1 overwinning op de valreep tegen Excelsior Maassluis nog een gelukkige zege te noemen, maar zeker niet onverdiend. Afgelopen zondag viel aan de overwinning tegen de Koninklijke HFC niets af te dingen. De Haarlemmers moesten evenals vorig seizoen in de Topklasse opnieuw hun meerdere erkennen in de Zeelsternaren.

Een energieker UNA was voor een groot gedeelte van het duel de bovenliggende partij in Haarlem. Toch moesten de talrijk meegereisde fans van de geelzwarten tot de 31e minuut wachten met juichen, want toen nam Benjamin van Wanrooij een vrije trap en opeens was Mart van de Gevel als het bekende duveltje klaar om af te drukken: 0-1.
Rustig bereikte UNA met die voorsprong de pauze, ook al kregen Nigel Castien (34e minuut) en Carlos Opoku (45+2e minuut) nog een kansen om de gelijkmaker in te koppen.

Na de pauze namen de Zeelstenaren de draad weer op en in de 52e minuut zag Benjamin van Wanrooij zijn schot tegen de paal gaan, maar Nick Tielemans was er als de kippen bij om de terugspringende bal in de touwen te werken: 0-2. Daarna probeerde de ploeg van trainer Ted Verdonkschot met de moed der wanhoop nog iets terug te doen. Dat leverde de blauwwitten nog twee mogelijkheden op. Allebei uit een vrije trap van Gertjan Tamerus, maar bij UNA staat Petar Stoskovic onder de lat en die liet zien waarvoor hij daar staat. In de slotfase had er zelfs nog een treffer meer voor UNA ingezeten, maar het schot van Mart van de Gevel werd door Carlos Opoku voor de doellijn weggemaaid. Al met al kan UNA na drie wedstrijden terug kijken op een fantastische seizoenstart. Het lelijke eendje is meteen een trotse pauw.

UNA: Stoskovic; Huijben, Scheerlinck, Tieben, Sebregts (75. v.d. Boomen); N. v. Boekel, R. v. Boekel (67. v.d. Meer), v. Wanrooij; Tielemans, v.d. Gevel (81. Overhof), Eind.
Kon. HFC: Boks; Hols, Opoku, Tmisela (73. Boer), Volkert, Sam Sin, de Visser, Castien, Sterling (73. Postma), Tamerus, Derguti (55. Haarmans).