zaterdag 20 april 2024
Mart vd Gevel benut de strafschop 4 minuten voor tijd: 1-2

UNA wint voor het eerst van FC Lienden!

Lienden – Tien keer eerder speelde UNA tegen FC Lienden. Drie keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en de andere zeven duels tegen de blauwwitten gingen verloren. Afgelopen zondag boekten de Zeelstenaren op Sportpark De Abdijhof voor het eerst winst op de ploeg uit de Betuwe.

Het was de eerste wedstrijd voor trainer Harrie Gommans en de honderdste voor Ritchie Anpong in UNA dienst. Op een winderig sportpark ging de strijd fel van start. Al vanaf de aftrap kreeg Mart v.d. Gevel de kans om UNA op voorsprong te zetten, maar FC Lienden was trefzekerder want Yassine Zakir kogelde de bal een minuut later achter Derix. Met nog 88 minuten te spelen stond UNA met 1-0 achter. Tijd genoeg voor reparatie en daar hadden Senders en Tielemans (lat) al snel voor kunnen zorgen.

Pas in de 16e minuut kwam UNA langszij toen Nick Tielemans keeper Menno Heus wist te verschalken. De rest van de eerste helft was enerverend met veel strijd en kansen, maar ook een festival van foute passes aan beide zijden.

Deel twee van de wedstrijd was heel anders dan het eerste bedrijf. Niet meer zo enerverend, maar voorzichtiger. Sten Senders had de 1-2 op zijn voet, maar oog in oog met doelman Heus liet hij de bal te ver wegspringen. Aan de andere kant leverde Tom Menting een fraai schot af op de UNA kooi, maar Yannick Derix demonstreerde zijn klasse, wat hij in het restant van de wedstrijd bleef volhouden.

Lange tijd zag het ernaar uit dat de 1-1 op het scorebord zou blijven staan. Harrie Gommans ging wisselen. Bob Groenendijk kwam voor Louisben Jagt, Rob van Boekel verving Sten Senders en Nick Tielemans maakte plaats voor Sil van Herwijnen.

In de slotfase kreeg UNA toch nog loon naar werken. Scheidsrechter De Cock constateerde een handsbal in het strafschopgebied van de thuisploeg en de bal ging op de stip. Vanaf elf meter bepaalde Mart v.d. Gevel de eindstand op 1-2, waardoor UNA zeer kostbare punten mee terug naar Zeelst kon nemen.

2. Zakir 1-0, 17. Tielemans 1-1; 86. v.d. Gevel 1-2 (str)

UNA: Derix; Scheepers, Anpong, Paridaans, Jagt (70. Groenendijk); N. v. Boekel, Boogers, Horsten; Senders (72. R. v. Boekel), v.d. Gevel, Tielemans (83. v. Herwijnen)
FC Lienden: Heus; Carmelia, Mijland, Menting, Fernandez, Vreekamp, Uzan (64. Ajiach), Loning (88. Ouarraki), Intezar, Zakir (88. Shanwary), Mansouri