vrijdag 29 maart 2024
Djulic en Bijvelds in fel gevecht om de bal - Foto: Chantal Straatman

Valse start Rood Wit tegen NWC

Veldhoven – Na de oefenwedstrijden en bekerduels werd afgelopen zondag afgetrapt voor de eerste competitiewedstrijd thuis tegen NWC uit Asten. Afgelopen seizoen wisten beide teams in de twee duels niet het verschil te maken. Zondagmiddag in de derde ontmoeting waren de oranjehemden uit Asten de betere ploeg. Zij passeerden vier keer de roodwitte doellijn terwijl de roodwitters dit twee keer deden. Ruststand 1-3, eindstand 2-4.

In de beginfase was NWC feller in de duels en speelde met veel druk naar voren. Rood-Wit verbleef dan ook te vaak op haar eigen helft. En inderdaad, het duurde niet lang voordat NWC scoorde . Na ruim 20 minuten passeerde Ruud Leenen linkervleugelverdediger Marcel Bierens en scoorde fraai met een bekeken trap onderkant lat: 0-1. Kort hierna was het bijna weer raak maar NWC-er Martijn Ghielen schoot de bal op de paal.

Nadat scheidsrechter Bogers uit Budel in de 31e minuut het vlagsignaal van zijn assistent negeerde maakte Davy Brugman een onreglementaire overtreding in de zestien tegen NWC-er Gianni Steijlen. Penalty dus. Aanvoerder Arne van Geffen trapte de bal strak en onhoudbaar in de rechterbovenhoek: 0-2. Het spel van de thuisploeg was in deze fase ronduit matig te noemen: onrustig aan de bal en geen opbouwcombinaties. In de 36e minuut viel toch de aansluitingstreffer. Dave Brugman bracht de bal vanuit de rechterflank voor het doel waar Jan van Hout de bal in de lange hoek van het doel kopte: 1-2.

De aansluitingstreffer van Jan van Hout nèt voor rust - Foto: Margo Subnel
De aansluitingstreffer van Jan van Hout nèt voor rust – Foto: Margo Subnel

De ‘vreugde’ was van korte duur, want nog geen zes minuten later was het weer Arne van Geffen die zijn tweede doelpunt scoorde met een geplaatst schot vanuit het centrum van de roodwitte verdediging: 1-3.

Ondanks de ongetwijfeld scherpe woorden van trainer Robbert Verhoeven in de rust was het na vijf minuten toch weer prijs voor NWC. Mark van Doorn verloor ongelukkig de bal op een kleine twintig meter van het doel en NWC-er Martijn Ghielen profiteerde daar optimaal van. De roodwitte centrumverdediging zag er bij deze actie niet goed uit waardoor Martijn Ghielen ongehinderd door het hart van de verdediging de hoek voor het uitkiezen had, 1-4. Toch herpakte Rood-Wit zich enigszins. De oranjehemden werden meer onder druk gezet. In de 53e minuut had spits Bart Driessen op slechts drie meter van het doel een prachtige kans om te scoren. Echter, de Astense keeper Gijs Brusewitz redde zijn inzet.

Een kwartier voor tijd was invaller Mitchel Kluijtmans alert bij een te korte terugspeelbal. Hij passeerde de NWC-keeper en kon simpel scoren: 2-4. Vervolgens was het Rood Wit keeper Bouwman, die met twee reddingen een vijfde doelpunt van NWC voorkwam. In de tien minuten van de wedstrijd nam NWC wat gas terug en creëerde Rood Wit nog enkele kleine kansen, maar de 2-4 bleef onveranderd op het scorebord staan (als dat gewerkt zou hebben ;-).

Rood Wit: Bouwman; Brugman, Maes, v. Beek, Bierens; Schellekens, v. Doorn, Bijvelds (58. Verhoeven), Djulic (70. Pieschel), Driessen, v. Hout (58. Kluijtmans)
NWC: Brusewitz; Henst, Leenen, Bosch, v.d. Bosch, Ghielen (77. v. Brussel), v.d. Eijnde, Steijlen (90. Zoon), v. Geffen, Castelijns, v Bussel