donderdag 18 april 2024
Alle hens aan dek in het UNA strafschopgebied met o.a. Tielemans, Stoskovic, v. Boekel en v.d. Gevel

Veerkrachtig UNA pakt punt tegen AFC

Zeelst – In de vierde wedstrijd die UNA in 2017 speelde bracht de formatie van Mark Schenning de buit op zeven punten. De gasten van afgelopen zondag kwamen dit jaar pas voor de eerste keer in actie. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd tegen AFC in Amsterdam in 2-2. Op Sportpark Zeelst stond na afloop dezelfde stand op het scorebord en ondanks dat er, vooral gezien de tweede helft, meer voor de geelzwarten had ingezeten, kon iedereen tevreden zijn met het punt, want het was genieten van een fraai duel.

Het zat in de beginfase niet mee voor de Zeelstenaren, want al in de 7e minuut kwam de club van Ton du Chatinier op voorsprong. Uit een hoekschop kreeg Pieter-Jan Scheerlinck de bal ongelukkig op het hoofd en AFC kon juichen: 0-1. Nog geen vuiltje aan de lucht, want UNA bleef geloven in succes. Dat geloof werd nog meer op de proef gesteld toen Johathan Richard na een kwartier de 0-2 aantekende. De AFC-Bobo’s op de tribune juichten wel, maar waren er nog niet gerust op: “vorige week kwamen ze ook met 2-0 achter”. Ze hadden het goed gezien, want UNA toonde veerkracht. Teun Sebregts zag zijn poging in een hoekschop eindigen en Brian Boogers kreeg een dot van een kans. Soms zit het mee en soms zit het tegen. In de 36e minuut zat het een keer mee. Magid Jansen maakte een overtreding in het strafschopgebied en scheidsrechter De Winter wees naar de stip. Vanaf elf meter schoot Niek van Boekel de knikker achter doelman Patrick Zonneveld: 1-2. Even later zag de leidsman een duidelijke handsbal van AFC binnen de beruchte lijnen over het hoofd. UNA mekkerde er niet over, want de eerdere penalty was ook gemakkelijk gegeven.

In de tweede helft nam UNA het initiatief compleet in handen. Aanvankelijk kreeg Tom van den Brink nog een kans voor de Amsterdammers, maar UNA-goalie Petar Stoskovic deed wat hij moest doen. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen de geelzwarten steeds meer vat op het spel. Uit een hoekschop van Benjamin van Wanrooij knalde “man van de wedstrijd” Rob van Boekel naast. Een kwartier voor tijd viel dan toch de 2-2. Rob van Boekel lanceerde Mart v.d. Gevel en Patrick Zonneveld was gezien. AFC was tevreden met de 2-2 en UNA vond het ook “Goed Genoeg”.

UNA: Stoskovic; Sebregts, Schapendonk, Huijben, Scheerlinck; R. v. Boekel, v.d. Gevel, N. v. Boekel; v. Wanrooij (88. v.d. Meer), Boogers, Tielemans
AFC Amsterdam: Zonneveld; Nijpels, Moelee, Bosma, Richard, Sutorius, v.d. Brink, Jansen, v. Zoolingen, Koopman, Kulhan