Rood Wit spits Kluijtmans achtervolgd door Jasper Mol - Foto: Chantal Straatman

Een Veldhovense derby met twee gezichten

Veldhoven – Op de derde wedstrijddag stond opnieuw een Veldhovense derby op de kalender: Rood Wit uit Veldhoven-Dorp thuis tegen RKVVO uit Oerle. Het werd een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft speelde de thuisploeg dramatisch slecht, waardoor RKVVO met een verdiende voorsprong de rust in ging. Begin tweede helft hadden de Oerlenaren de wedstrijd zelfs compleet op slot moeten gooien. Rood Wit kwam echter terug en sleepte alsnog een gelijkspel uit het duel.

Het regenachtige weer zorgde voor een vol bezette overdekte tribune. Het spel van de Roodwitters was echter in de eerste 45 minuten niet om aan te zien. Geen passie, geen strijd en overal een stap te laat komen. RKVVO domineerde het spel met verzorgde combinaties, maar ondanks de dreiging van de Oerse formatie werden er in het eerste halfuur geen doelkansen gecreëerd. Toch kon een doelpunt van de bezoekers niet lang uitblijven.

Na ruim een half uur leed Roodwitter Douwe Veenstra balverlies op een cruciale positie net buiten de 16. RKVVO-er Jordan Bujitu, die al regelmatig voor gevaar zorgde op rechts met zijn watervlugge acties, kon daardoor een korte combinatie aangaan met Wesley van Reijen. en vervolgens redelijk simpel de 0-1 op het scorebord brengen. Kort hierna viel ook het tweede doelpunt voor RKVVO. De verdediging van de Roodwitters zag er opnieuw niet best uit. Bij een hoge bal in de zestien twijfelde keeper Mark Smulders met uitkomen maar ging terug in het doel. Michael Damman kon de hoge bal niet goed wegwerken waarna Bas van Doormalen de bal op de paal schoot. Het was wederom Jordan Bujitu die de terugspringende bal eenvoudig kon binnentikken: 0-2. Kort voor het rustsignaal voorkwam Mark Smulders door alert optreden zelfs de 0-3 nadat Davy Brugman de bal te kort terugspeelde.

Meteen na rust leek er weinig veranderd te zijn in het slappe spel van Rood Wit. Een opgelegde kans op de 0-3 (goede combinatie tussen Bas van Doormalen en Martijn van Dijk) werd ternauwernood van de doellijn weggewerkt. In de 53e minuut leek er echter een kanteling in de wedstrijd te komen. De actieve Mitchel Kluijtmans maakte gretig gebruik van een fout in de Oerlese defensie door de aansluitingstreffer in de lange hoek te scoren. Een RKVVO-verdediger schoof de bal daarbij geheel onnodig in de voeten van de Rood-Wit-spits, die zo’n opgelegde kans niet kon missen: 1-2.

In de 69e minuut trok scheidsrechter Bjorn van Osch uit Haaren resoluut (direct) rood voor RKVVO-invaller Mart Soetens die nog geen bal had geraakt. Gideon Pieschel slalomde door de Oerlese defensie en lag ineens op de grond. De vele toeschouwers dachten aan een vrije schop, maar de scheidsrechter vond het een tackle van achteren en stuurde Soetens het veld af. In de 75e minuut trok Rood-Wit de stand gelijk nadat Gideon Pieschel vanaf rechts de bal scherp voor het doel inspeelde zonder dat RKVVO-doelman Sven van den Oever kon ingrijpen. Vanaf de achterlijn was het invaller Stef Fasen die de bal het lege doel inschoot: 2-2. De RKVVO-grensrechter vlagde voor buitenspel maar werd door de scheidsrechter weggewuifd. De scheidsrechter ging wel naar de zijlijn om zijn visie te geven waarna de grensrechter van RKVVO verbaal tekeer ging tegen de leidsman. Ook hij werd door de scheidsrechter richting de douche gestuurd.

Beide teams bleven in de laatste fase de aanval kiezen, echter zonder resultaat. Zo was RKVVO nog dichtbij een treffer, maar het schot van Bujitu in de 77e minuut schampte de buitenkant van de paal. De Veldhovense derby eindigde dan ook in een 2-2 gelijkspel, waar beide ploegen niet echt veel aan hebben.

Rood Wit: Smulders; Damman, v. Doorn, v. Beek, Verhoeven; Schellekens (74. v.d, Doelen), Veenstra (46. Fasen), Brugman, Günüç; Kluijtmans, Pieschel
RKVVO: v.d. Oever; v. Baren, Seegers, Jasper Mol, Anthonis; v. Reijen, Vruggink (65. Soetens), Jorrit Mol; Bujitu, v. Doormalen, v. Dijk (v.d. Plaat (88. Djulic))