donderdag 25 april 2024
Spelmoment RKVVO - Venlosche Boys op het zonnige sportpark Heikant - Foto: Willem Binnendijk

Venlosche Boys maatje te groot voor RKVVO

Oerle – Het zou een topper moeten worden in de tweede klasse; RKVVO stond op een 4e plaats en de tegenstander Venlosche Boys stond 2e. Bij winst zou RKVVO zomaar eens op de eerste plek kunnen belanden. Het liep echter anders. Al vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Venlosche Boys niet naar Oers was gekomen om RKVVO een gemakkelijke middag te bezorgen.

Vanuit een sterke verdediging met opbouwende kwaliteiten werd door de Boys druk gezet op het doel van de Oerlese keeper Wouter Verhoeven. RKVVO werd sterk teruggedrongen op de eigen helft en er ontstonden in de eerste helft een handvol kansen voor Venlosche Boys om de score te openen. Dat dit uitbleef was vooral te danken aan het zwakke afronden door de voorwaartsen van Venlosche Boys. RKVVO stelde daar in de eerste helft bar weinig tegenover. De aanval van RKVVO werd veelvuldig gezocht met de lange trap naar voren en daar had de verdediging van Venlosche Boys geen enkele moeite mee. Een vrije trap van Bas van Doormalen in de 20e minuut was eigenlijk het enige wapenfeit in de eerste helft. De bal werd echter vakkundig door de Limburgse keeper onschadelijk gemaakt. Ruststand 0-0.

De tweede helft was nog maar net op gang toen Venlosche Boys even buiten het 16 meter gebied een vrije trap kreeg. Met een fraai schot werd de bal over de muur gekruld en Wouter Verhoeven was in de rechterbovenhoek geklopt, 0-1. Vanaf dat moment speelde RKVVO vooral tegen zichzelf, want in de haast om deze achterstand weg te werken werd het spel zeer onrustig en sloop er een zekere frustratie in het spel van de Oerlenaren. Dit was dan vooral te wijten aan het sterke spel van Venlosche Boys maar ook aan de niet geheel onpartijdig fluitende scheidsrechter die wel heel veel beslissingen liet uitvallen in het voordeel van Venlosche Boys. In de 68e minuut was Bas van Doormalen nog het dichtst bij een aansluitingstreffer maar zijn schot ging rakelings langs het doel. In de 75e minuut viel de beslissing. Een hoge voorzet werd door Wouter Verhoeven verkeerd getaxeerd en de bal glipte door zijn doorgaans betrouwbare handen. De bal stuiterde hierdoor nogmaals in het 5 meter gebied en een van de voorwaartsen van Venlosche Boys was er als de kippen bij om koppend de bal in het doel te werken, 0-2. In de resterende minuten werd de wedstrijd door Venlosche Boys in het slot gegooid.

RKVVO was deze zondag niet bij machte om een vuist te maken en verspeelde hierdoor een klein beetje de aansluiting met de kop van de competitie. Aanstaande zondag uit tegen Blerick is de kans op revanche voor deze teleurstellend verlopen topper tegen Venlosche Boys.

RKVVO: Verhoeven; Segers, Sesink, Beelen (75. v. Baren), Mol, Vruggink (75. Offermeijer), v. Reijen, v. Doormalen, v. Dijk, Sanders, Soetens (62. Bujitu)