dinsdag 16 april 2024
Gideon Pieschel, sterk aan de bal - Foto: Chantal Straatman

Wilhelmina’08 te sterk voor Rood Wit

Veldhoven – Het spannende uitduel in Weert werd nog met 0-1 gewonnen, maar zondagmiddag moest Rood-Wit zijn meerdere erkennen. Wilhelmina ’08 scoorde in het eerste half uur twee keer. Rood-Wit speelde weliswaar met de nodige inzet en passie, maar de blauwwitte verdediging uit Weert hield betrekkelijk eenvoudig stand. Na ruim negentig minuten floot scheidsrechter Verstappen voor het eindsignaal met een stand van 0-2 op het scorebord.

Reeds na 10 minuten scoorden de bezoekers. Een afgemeten voorzet van Twan Hendricks over links werd door Soufyan Eddaoudi vakkundig binnengeschoten. In de eerste fase van het duel was Wilhelmina ’08 duidelijk de betere ploeg die de verdediging van Rood-Wit keer op keer onder druk zette.  In de 25e minuut counterde Rood-Wit met Waldir Lima Dos Santos die vervolgens Gideon Pieschel in stelling bracht. Laatstgenoemde schoot vanaf links scherp voor het doel helaas over de achterlijn. Hierna werd Rood-Wit optisch sterker, echter de kansen en mogelijkheden die werden gecreëerd groeiden niet uit tot een doelpunt.

Na ruim een half uur was er weer één van de gevaarlijke aanvallen over de linkervleugel bij Wilhelmina ’08. Een verdedigend misverstand van Michael Damman gaf Weertenaar Twan Hendricks de vrije ruimte om de bal hard diagonaal in het doel van Rood-Wit te schieten. Nul-twee en tevens ruststand.

In de tweede helft was Rood-Wit naarstig op zoek naar de bekende ‘Anschlusstreffer’ en Wilhelmina ’08 probeerde de wedstrijd definitief op slot te gooien. Beide ploegen speelden vol op de aanval om dit te bereiken maar beide keepers konden de schoten op doel eenvoudig pareren. De eindstand bleef dan ook 0-2.

10. Eddaoudi 0-1, 33. Hendricks 0-2

Rood-Wit: Smulders; Kluijtmans (79. Zondag), Bettgens, v. Beek; Maes, Schellekens (68. Veenstra), v. Doorn; Lima Dos Santos, Damman, v. Hout (79. v.d. Doelen), Pieschel