vrijdag 19 april 2024
Tayfun Yilmaz in duel met M'Rabet Eloued

Zege ontglipt Marvilde in laatste minuut bij Wilhelmina´08

Weert – Na de simpele overwinning tegen Gestel stond deze zondag een topper op het programma: uit in Weert bij Wilhelmina´08. Beide teams stonden vóór de wedstrijd op 35 punten (gedeelde 3e plaats) en behaalden de laatste tijd veel punten. Marvilde had het in de eerste helft onder controle en ging met 0-1 aan de thee. In de tweede helft moest Marvilde het initiatief aan de thuisploeg laten, die in de laatste minuut alsnog (terecht) op gelijke hoogte kwam.

De eerste helft ging qua spelaandeel redelijk gelijk op. De eerste mogelijkheid was na 10 minuten voor Younes Didbih die een vrije trap van 30 meter op doel schoot, maar Sam van Rooij redde met de vuisten. In de 17e minuut ging Max van den Akker diep en werd tijdens zijn kapbewegingen tot twee keer toe aan zijn shirt getrokken binnen de beruchte lijnen. De eerste keer liet de scheidsrechter nog doorgaan, maar voor de tweede keer gaf hij een strafschop. Deze werd hard ingeschoten door Max zelf, 0-1.

Na een klein half uur moest Marvilde al wisselen, omdat Danny Das wat onbesuisd een actie inging. Hij kreeg daar geel voor, maar blesseerde zich ook. Sander Bertels nam daarom zijn plaats in. Twee minuten voor rust haalde Aimane M´Rabet Eloued op de rand van het strafschopgebied uit, maar Sam kon opnieuw met zijn vuisten redding brengen. Wilhelmina kwam daarop weer in balbezit, maar een bal over de breedte werd onderschept door Wouter van Vark en ineens diep gespeeld op Max van den Akker. Max speelde zich vrij tegen 2 spelers en schoot vanaf 7 meter links van de paal op doel. Onderweg werd de bal nog even aangeraakt, waardoor deze net voor het doel langs ging tot corner.

In de tweede helft tapte Wilhelmina’08 uit een ander vaatje. De thuisploeg ging zeker niet beter voetballen, maar wel veel feller, af en toe op het randje af. Daarnaast werd er op alles en iedereen verbaal gereageerd. Marvilde kwam bijna niet meer van de eigen helft af en moest zich grotendeels beperken tot verdedigen. Als er al een mogelijkheid was om er uit te komen dan leverde dat (mede door de slechte grasmat) meestal geen gevaar op.

Lange tijd leek Marvilde met de overwinning aan de haal te gaan, maar in de 89e minuut viel alsnog de gelijkmaker. Een lange bal van Youssef Koubali werd doorgekopt door Thomas Witjes en kwam zo bij Sven Peeters terecht. Hij schoot van dichtbij de 1-1 in het doel. De wedstrijd duurde hierna nog de nodige minuten, maar kansen kwamen er niet meer.

Door de nederlaag van Someren en de overwinning van EFC, staan nu Marvilde (2e +17), EFC (3e +15), Wilhelmina’08 (4e +8) en Someren (5e +7) gelijk op 36 punten en 9 punten achter koploper FC Eindhoven AV. Marvilde heeft nog steeds veel in eigen hand, maar het kampioenschap zal nu wel definitief naar Eindhoven gaan.

17. v.d. Akker 0-1 (str); 89. Peeters 1-1

Marvilde: v. Rooij; Bartholomeus (80. v.d. Weijer), v.d. Wiel, R. Born, v. Vark; Yilmaz (90. Maessen), Bazelmans, Das (26. Bertels), J. Born; v.d. Akker, Muti Nawabi
Wilhelmina’08: Swakhoven; Dari (83. Benter), Roijakkers, Peeters, Rijkers; Joosten, Koubali, M. Witjes (46. T. Witjes), Didbih, M’Rabet Eloued, Adriaens (46. Louadi)