donderdag 28 maart 2024
Keeper Sten Otter voorkomt gevaar in de Marvilde doelmond - Foto: Ronald Otter

Zwaar gehavend Marvilde verliest opnieuw

Meerveldhoven – Wanneer zal Marvilde tot scoren komen? Vandaag tegen Nemelaer waren er voor het door vele blessures geteisterde Marvilde geen grote kansen (wel schietkansen) en scoorden de bezoekers in de eerste helft drie keer. De wedstrijd was dan ook al in de eerste helft gespeeld, waarna de tweede helft weinig boeiends meer liet zien.

Marvilde begon zwaar gehavend aan de wedstrijd: maar liefst 7 basisspelers zorgden ervoor dat er aanvulling moest komen uit het tweede elftal, om de reservebank gevuld te krijgen. Toch was Marvilde in de eerste 25 minuten van de wedstrijd voetballend de betere tegen de lange mannen uit Haaren. Vraag iemand wat de herinnering aan Nemelaer is en diegene zal zeggen: “ze waren allemaal groot”. Dus het spelbeeld laat zich raden. Nemelaer hanteert veelvuldig de lange bal en krijgt daardoor veel schietkansen door terug gekopte ballen van de spitsen. Na de eerste 25 minuten, waarin Marvilde de nodige schietkansen krijgt, via vooral Rick van den Bogaard, is er in de 25e minuut een eerste grote mogelijkheid voor Nemelaer. Wesley Diepens schoot in die minuut van buiten het strafschopgebied op doel, maar de bal ging net naast. Één minuut later was het Joeri Vugts die vanaf 18 meter midden voor het doel voor de 0-1 zorgde voor Nemelaer. Twee minuten later werd de voorsprong van de bezoekers verdubbeld. Slecht verdedigen leverde een vrije doorgang op voor Gijs van Baast. Hij ging alleen op Sten Otter af en wipte de bal in het strafschopgebied over de doelman van Marvilde, 0-2. Tien minuten voor de rust gaf Joeri Vugts vanaf links een voorzet, die midden voor het doel door Wesley Diepens teruggekopt werd en net buiten het strafschopgebied door Kevin van Kempen snoeihard ingeschoten werd. Sten Otter redde knap tot corner. In de 45e minuut viel het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Ruben Buvens knalde vanaf 18 meter de bal via onderkant lat in de kruising, 0-3.

De tweede helft had schriftelijk afgedaan kunnen worden, want het spel zakte naar een bedroevend niveau. Nemelaer geloofde het wel en Marvilde kon geen vuist maken. De enige grote kans was eigenlijk ook niet te missen, maar toch wist Kevin van Kempen in de 49e minuut vrij voor Sten Otter hoog over te schieten.

Volgende week gaat Marvilde weer proberen om van die hatelijke nul bij de gescoorde doelpunten af te komen. Dat zal dan moeten gebeuren bij MOC’17 in Bergen op Zoom. Deze ploeg stond vandaag lange tijd voor bij de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap Baronie, maar verloor uiteindelijk toch met 3-2. Dus weer een geduchte tegenstander, maar bij een overwinning zou Marvilde deze tegenstander wel voorbij gaan op de ranglijst.

26.    Vugts         0 – 1
28.    v. Baast     0 – 2
45.    Buvens      0 – 3

Scheidsrechter: M. Theelen

Marvilde: Otter; v. Vark (62. Martens), v.d. Wiel, Louwers, Cools (73. Nasrat); Maessen, Bertels, Bazelmans; v.d. Bogaard, Kiebert, Boogers
Nemelaer: d. Jong; Diepens, v.d. Brand, Vermeer (78. de Cock), Schapendonk, v. Baast (84. Verschuren), v. Kempen, Diepens (Bergmans), Vugts, Buvens, Molenaar