De defensie van RKVVO stond continue onder druk - Foto: Willem Binnendijk

Mat RKVVO verliest van veel feller Beerse Boys

Middelbeers – Na de opsteker tegen plaatsgenoot Marvilde (toen voor het eerst dit seizoen gewonnen werd), volgde deze zondagmiddag weer een anti-climax. Om uit de kelder van de 2e klasse weg te komen, moet er geknokt worden tot de laatste minuut. Beerse Boys was in deze “6-punten” wedstrijd veel feller dan een mat spelend RKVVO, en kon dan ook terecht 3 kostbare punten binnenslepen. RKVVO daarentegen komt met het vertoonde spel niet weg uit de kelder van de 2e klasse.

Al vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Beerse Boys er deze middag geen gras over zou laten groeien. RKVVO werd met fel veldspel direct op de huid gezeten en het duurde dan ook maar 6 minuten voordat de bal in het doel van RKVVO verdween. Beerse Boys veroverde de bal op de helft van RKVVO en Pepijn van Spreuwel legde vanaf 25 meter aan en verschalkte Sven van den Oever in de verre hoek. Vanaf dit moment liep RKVVO achter de feiten aan en was gedurende de gehele eerste helft niet in staat om echt een vuist te maken. Op slag van rust viel ook nog de 2-0. Een vrije schop van Stijn van Heerbeek kwam in de Oerlese defensie neer en tussen een aantal RKVVO-ers in was broer Niels van Heerbeek toch in staat om al koppende de 2-0 ruststand op het bord te brengen.

In het begin van de tweede helft was er een kans voor Luc Segers uit een hoekschop. Zijn kopbal ging rakelings over het doel van Beerse Boys. Het spel golfde vervolgens op en neer maar echt uitgespeelde kansen waren er nauwelijks. In de 74e minuut gooide Pepijn van Spreuwel met zijn tweede goal de wedstrijd definitief in het slot. Uit opnieuw een verre voorzet stond hij vogelvrij voor het doel en tekende de 3-0 aan. Plichtmatig speelden beide ploegen naar het einde van de wedstrijd.

Door de overwinning klimt Beerse Boys weer naar de middenmoot en RKVVO zal de komende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen om het tij te keren. De Oerlenaren verblijven vooralsnog in de staart van de competitie.

6. v. Spreuwel 1-0, 44. v. Heerbeek 2-0; 74. v. Spreuwel 3-0

RKVVO: v.d. Oever; v. Baren, Lemmens, Jasper Mol, Segers; v. Reijen, v. Doormalen, B. Soetens; v. Dijk, Jorrit Mol (67. v.d. Plaat), L. Soetens (72. Offermeijer)
Beerse Boys: Wilborts; v. Korven, v. Bijsterveldt, v. Rooij, S. v. Heerbeek (85. Evers); Schapendonk, N. v. Heerbeek (62. d. Otter), Willems; v. Spreuwel, J. Mulders, D. Mulders (58. v.d. Sande)