woensdag 17 april 2024
VIDO VSE1 na de gewonnen wedstrijd tegen Black Eagles

Vrouwen basketbalsters VIDO doen het goed in de 2e divisie

Veldhoven – Op zondag 17 november speelde BC VIDO VSE1 in sporthal Den Ekkerman tegen de Black Eagles VSE1 uit Rosmalen. De dames van Vido winnen ongeveer de helft van hun wedstrijden in de tweede divisie, naar tevredenheid gezien de promotie dit jaar.

BC VIDO VSE1 begon aan de wedstrijd met slechts zes speelsters. Wegens blessures van twee starters en een bruiloft, misten de dames uit Veldhoven drie belangrijke speelsters. De focus was er echter vanaf de eerste minuut. De defense stond strak en de aanvallen liepen soepel met drie vroege drietjes van Hanneke. Een goed eerste kwart resulteerde in een stand van 19-6.

In het tweede kwart probeerden de dames uit Rosmalen een zone defense, maar ook deze was geen probleem voor BC VIDO. De Veldhovense verdediging bleef strak, no middle en goede close outs. En dat allemaal met weinig fouten. De dames mogen terugkijken op een goede wedstrijd waarin teamwork centraal stond, met scores van iedereen. De topscorers waren: Hanneke Van Wierst 26, Marleen de Haas 17, Kokob Tekle 11

VIDO VSE1 (Vrouwen Senioren 1) staat na deze gewonnen wedstrijd op een 4e plaats (in de middenmoot) van de 2e divisie. Dit is zeker naar tevredenheid, na de toch nog plotselinge promotie van het team op de laatste competitiedag vorig seizoen. Komende vrijdagavond 21:30 uur spelen de Veldhovense basketbaldames in het TH Sportcentrum in Eindhoven tegen koploper Tantalus. De eerstvolgende thuiswedstrijd van VIDO VSE1 wordt zondag 8 december om 10:15 uur gespeeld in sporthal Den Ekkerman en dan zijn opnieuw de Black Eagles de tegenstander.