woensdag 19 juni 2024

ANBI

Omroep Veldhoven heeft de Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) status. Dit betekent dat een donateur giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting kan aftrekken van belastingen binnen de daarvoor geldende regels.

Wat is een ANBI status?

Een instelling kan een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Als een ANBI een culturele instelling is, kan deze ANBI de status culturele ANBI krijgen. Om als culturele ANBI aangemerkt te worden moet de instelling voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied. Donateurs van culturele ANBI’s hebben vanaf 2012 een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

Voordelen

Als u Omroep Veldhoven sponsort, levert u dat belastingvoordeel op. Ook een particulier die iets schenkt, heeft een extra belastingvoordeel, omdat dan een extra giftenaftrek geldt.

Beloningsbeleid

Omroep Veldhoven heeft een culturele ANBI-status (RSIN 804672763). De bestuurders van de omroep krijgen geen beloning, maar een vergoeding voor gemaakte (reis)kosten. Meer info staat op de website van de Belastingdienst.

Download hier het Standaard Publicatieplicht ANBI Algemeen document

Naam Stichting Lokale Omroep Veldhoven
KvK nummer 17057337
RSIN/fiscaal nummer 804672763