woensdag 17 april 2024
Een fietser
Fietsen is gezonder, ontspannender en beter voor het milieu. Daarom spoort de gemeente inwoners aan om zo veel mogelijk op de tweewieler te stappen.

Winkelen? Pak de fiets!

De gemeente Veldhoven probeert fietsen boven vervoer met de auto de stimuleren. Dat doen ze o.a. met de actie ‘Winkelen? Pak de fiets!’, die vandaag voor de vierde keer van start gaat.

Bezoekers van het CityCentrum krijgen bij deelnemende winkels een spaarsticker als ze met de fiets komen. Die kunnen op een spaarkaart worden geplakt. Volle kaarten kunnen worden ingeleverd. Onder de ingeleverde kaarten wordt als hoofdprijs een fiets ter waarde van €500 verloot. Daarnaast zijn er nog tientallen andere prijzen die door de deelnemende winkels worden verzorgd.

De gemeente wil graag haar steentje bijdragen aan het milieu en organiseerd daarom met regelmaat dit soort acties. Verder wordt er gewerkt aan de Huysackers, een nieuwe wijk die volledig aardgasloos en nul-op-de-meter moet worden, schreef de gemeente recentelijk een bericht met energiebespaartips voor huishoudens en spoorde ze haar inwoners aan om mee te doen aan de inzamelingsactie ‘Wecycle‘.
De fietsactie is vorig jaar ook door de gemeente Best overgenomen. Of deze daar dit jaar ook georganiseerd wordt is niet bekend.