zondag 14 juli 2024
Foto van monteur van zonnepanelen

Alternatieve ‘Black Friday’ in kringloopwinkel De Kempen

Veldhoven – Klanten van de Kringloopwinkel kunnen deze week een zonnepanelenpakket winnen. Ze noemt dit de Green Friday-actie. De stichting bedacht deze campagne, als reactie op de gekte rond Black Friday. De winkel vraagt aandacht voor de negatieve gevolgen voor het milieu van het veelvuldig kopen van alleen nieuwe spullen. De actie loopt van 20 tot en met 28 november.

Het doel is mensen uit te nodigen om vaker een tweedehands koop te overwegen. Bij de kringloop, bijvoorbeeld. De Green Friday-actie houdt in dat klanten die tussen 20 en 28 november aankopen doen in de winkels van Kringloop de Kempen in Veldhoven, Bergeijk en Waalre, kans maken op een compleet zonnepanelenpakket. De prijs is uiteraard ook gekozen met het oog op een goede daad voor het milieu en is ter beschikking gesteld door Installatiebedrijf Verspeek uit Valkenswaard.

Uit alle kassabonnen van de actieweek, trekt een notaris een winnaar, die op 4 december bekend wordt gemaakt. Ton Dietvorst, manager van Kringloop de Kempen, legt uit: ‘Met het oog op veiligheidheidsvoorschriften vanwege het coronavirus, duurt de actie een hele week in plaats van een enkele vrijdag. Tevens geeft het nog meer mensen een kans op de zonnepanelen. Ook gaat de actie heel bewust al vóór Black Friday van start. Zo kan het kopende publiek de overweging maken om éérst een kringloop te bezoeken op zoek naar spullen die op het verlanglijstje staan. Mocht het nodig zijn en de portemonnee het toelaat, kan shoppen via de reguliere weg altijd nog.’

Martijn Verspeek, van het bedrijf dat de prijs schenkt, licht toe wat de prijs inhoudt: ‘Het pakket bestaat uit zes zonnepanelen van 365 Wp en een omvormer van SolarEdge. Het zijn kwalitatief hoogstaande materialen, waarmee wij altijd werken.’

Mocht een winnaar de prijs niet kunnen gebruiken, dan kan hij of zij het zonnepanelenpakket doorgeven aan iemand anders of aan een sympathieke stichting bijvoorbeeld. ‘Dat is aan de winnaar en wat ons betreft altijd goed, als het maar binnen een straal van 20 kilometer rond Valkenswaard is’, laat Verspeek weten.

De actievoorwaarden zijn te vinden op de website www.kringloopdekempen.nl/nieuws.

Het is de missie van Kringloop de Kempen om werk te doen dat bijdraagt aan het welzijn van mens en milieu. De winkel bestaat dit jaar 20 jaar, maar kon dat jubileum door corona niet vieren. Ze heeft vestigingen in Veldhoven, Bergeijk en Waalre. 180 Mensen zijn wekelijks actief om het bedrijf te laten draaien. Dit zijn vrijwilligers, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en enkele betaalde krachten. Jaarlijks wordt er 872 ton spullen ingezameld, wat ongeveer gelijk staat een vermindering van 872 ton aan CO2-uitstoot. Van al die ingezamelde spullen krijgt 90% een verantwoorde herbestemming.