donderdag 18 april 2024
Mark en Maya van de bibliotheek delen met plezier boekenpakketten uit
Mark en Maya van de bibliotheek delen met plezier boekenpakketten uit

Bibliotheek Veldhoven start Afhaalbieb

Centrum – De Bibliotheek Veldhoven start vanaf vandaag met een afhaalservice voor haar leden. Omdat de bibliotheek noodgedwongen gesloten is, wil de bieb op deze manier zorgen voor een beetje troost en ontspanning.

Eerder was er al de online bibliotheek waar leden gebruik kunnen maken van e-books en luisterboeken. De Afhaalbieb komt daar nu bij, het is een gratis service voor leden die liever een echt boek in handen hebben. Zij vullen een formulier in en geven daarop aan welke genres ze graag lezen. De bibliotheek stelt daarna op basis van leesvoorkeur een verrassingspakket samen.

Na het invullen van het aanvraagformulier ontvangen leden binnen enkele werkdagen een mailtje met de datum en tijdstip waarop ze het boekenpakket kunnen afhalen. Zo blijft iedereen fysiek netjes op afstand van elkaar. Ook de bibliotheek volgt de richtlijnen van het RIVM. 

Medewerkers van de bibliotheek houden in de samenstelling van het boekenpakket zoveel mogelijk rekening met de voorkeuren van de leden. Elk lid kan éénmaal per drie weken een boekenpakket aanvragen, zolang de service wordt aangeboden.

‘We doen er alles aan om in deze tijd onze leden zoveel mogelijk te bieden’, vertelt directeur Dorine Prinsen. ‘We begrijpen dat de meeste mensen liever zelf boeken uitzoeken in de bibliotheek. We vragen hierbij om het begrip en geduld van onze leden. Door lid te blijven helpen ze ons enorm om deze moeilijke tijd door te komen. Zodat wij straks weer de service kunnen bieden die iedereen van ons gewend is.’

Praktische informatie over boeken bestellen en afhalen is te vinden op de website van de bibliotheek. Wie liever wil bellen, kan telefonisch zijn bestelling doorgeven op werkdagen tussen 10.30 en 17.30 uur via 040-253 29 01.