woensdag 17 april 2024

Bibliotheek weer open!

Centrum – De Bibliotheek Veldhoven is vanaf donderdag 20 mei weer geopend. Wel gelden voorlopig aangepaste openingstijden, beperkte faciliteiten, een registratieplicht en gezondheidscheck voor alle bezoekers.

Alle Bibliotheekbezoekers dienen zich te registreren, inclusief gezondheidscheck. Dit is een landelijke regel vanuit het RIVM die geldt voor alle Bibliotheken. Eén van de medewerkers vraagt de bezoekers bij binnenkomst om de QR-code te scannen om zichzelf te registeren. Bezoekers die geen smartphone hebben, kunnen een registratieformulier invullen.

De openingstijden zijn voorlopig: maandag, woensdag en vrijdag: 10.30-16.00 uur; dinsdag en donderdag: 10.30-16.00 uur én 18.00-20.00 uur; zaterdag: 10.30-14.00 uur. Op maandag 24 mei (Tweede Pinksterdag) is de Bibliotheek gesloten.

Bezoekers kunnen voorlopig uitsluitend voor het inleveren, uitzoeken en lenen van materialen in de Bibliotheek terecht. Er is een beperkt aantal lees- en studeerplekken beschikbaar. De toiletten zijn ook geopend. De vaste computerwerkplekken (met printmogelijkheid) en koffieautomaat zijn voorlopig nog niet toegankelijk.

Bibliotheekdirecteur Dorine Prinsen: ‘We zijn heel blij dat we weer bezoekers mogen ontvangen! Stapsgewijs werken we toe naar volledige heropening, met doorlopende openingstijden en het gehele aanbod van faciliteiten en activiteiten. De veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat hierbij voorop. Via onze website, nieuwsbrief, social media en berichtgeving in de Bibliotheek houden we iedereen op de hoogte.’

Omdat de Bibliotheek weer opengaat, is de afhaalservice ‘AfhaalBieb’ gestopt. Dorine Prinsen: ‘De AfhaalBieb was een groot succes. Sinds de introductie hebben we duizenden pakketten mogen samenstellen. Ook hebben we veel positieve reacties en attenties ontvangen, waarvoor dank! We gaan kijken naar mogelijkheden om de afhaalservice in de toekomst opnieuw aan te bieden.’