donderdag 25 juli 2024
Controle door politie
Politie controleert, maar schrijft geen bonnen uit. Foto Evert Geurts

Bijzondere politiecontrole De Berkt: geen bonnen

Berkt – Afgelopen donderdag was er een bijzondere controle op snelheid, dit in het kader van de Dag van de Verkeersveiligheid. 

Op donderdagochtend vroeg stonden politie en de wethouder Ad van den Oever gereed aan de Platanenlaan. Samen met enkele cliënten van Severinus spraken zij automobilisten aan op hun snelheid (zie foto). De controle is onderdeel van een gemeenschappelijke verkeersactie in woonwijk ‘de Berkt’ waar Severinus is gevestigd. De verkeersactie was een samenwerking van Severinus, politie, Veldhoven Samen Verkeersveilig en de gemeente Veldhoven.

Automobilisten kregen een stopsein waarna een kort gesprek volgde. Vanwege het doel van de actie werden dit keer geen bekeuringen uitgedeeld. Wie te hard reed, kreeg een waarschuwing. Anja Verberne (wijkagent) is een van de agenten ter plaatse. “We staan hier omdat automobilisten attent moeten zijn op andere, meer kwetsbare verkeersdeelnemers. Dat geldt natuurlijk zeker voor cliënten van Severinus,” aldus Verberne.

“Elk jaar staan we op een andere lokatie, dit keer bij Severinus,” aldus Van den Oever. “Vandaag staan we stil bij verkeersveiligheid, landelijk en lokaal. In Europa hebben ze er een dag naar vernoemd en in de provincie is dat vertaald naar ‘Brabant gaat voor nul verkeersdoden’. Dit is hier een 30 kilometer zone, maar er wordt soms te hard gereden. Automobilisten moeten opnieuw leren goed op te letten, dan moet je niet harder dan 30 rijden.” Veldhoven telde in het afgelopen jaar 165 verkeersongevallen. Bij die ongevallen waren 22 gewonden en drie dodelijke slachtoffers te betreuren. Er gebeuren naar verwachting nog meer ongevallen, want niet alle ongevallen worden geregistreerd. In ongeveer 90% van de gevallen is menselijk gedrag de oorzaak. Opletten dus.