woensdag 24 april 2024
Harrie Borgers

Expositie rondom Harrie Borgers in Museum ’t Oude Slot

Zeelst – In museum ’t Oude Slot is vanaf woensdag 16 september een expositie met tekeningen van de Veldhovense kunstenaar Harrie Borgers te zien. Harrie koos niet voor muziek, maar voor de beeldende kunst. Op zondag 13 september is de opening van de expositie.

Borgers keek, luisterde en voelde nauwgezet. Hij tekende, fotografeerde en schilderde zijn leven lang. Na zijn dood heeft de familie het nagelaten werk geordend en verzorgd. Jan Dams selecteerde de tekeningen voor deze expositie die wordt aangeboden door de familie Borgers.

Op zondag 13 september is de opening van de expositie. In verband met de maatregelen is deze alleen toegankelijk voor genodigden.

De rest van het werk van Harrie Borgers wordt uitgelicht en toegelicht op 25 oktober, 8 november en 6 december van 14 tot 16 uur onder de titel ‘een zondagmiddag rond de expositie van Harrie Borgers’. De familie Borgers zorgt steeds voor een muzikale omlijsting.

Op 25 oktober is het thema Het gemak van een alterego, en gaat de toelichting over de meesterlijke manier waarop Borgers de werkelijkheid kon verschuiven.

Op 8 november is het thema Ernst en flauwekul, chaos en database over hoe de hardnekkige autodidact Harrie Borgers balanceert tussen de uitersten. 

Het manifest van een 15-jarige is het thema op de afsluitende middag op 6 december. Deze middag gaat over hoe Harrie Borgers punk met pointillisme combineerde. 

Bezoek expositie en lezingen
Wie de expositie wil bezoeken of deel wil nemen aan de lezingen moet vooraf een kaartje reserveren via www.museumoudeslot.nl. De toegang bedraagt € 4,50 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot en met 17 jaar.