woensdag 24 april 2024
Campagne theaters samenwerking

Vijf theaters in regio gaan meer samenwerken

Veldhoven – Het nieuwe theaterseizoen staat op het punt van beginnen. De vijf theaters in deze regio voeren samen campagne om bezoekers te interesseren. Er is een nieuwe website met het volledige programma.

Met een nieuw programma in elk theater valt er vanaf september voor iedereen wat te ontdekken. In één oogopslag alle theatervoorstellingen in de regio op een rijtje. Dat is het resultaat van de gezamenlijke campagne van vijf Zuidoost-Brabantse theaters. Op de website www.ontdektheaters.nl bundelen zij de agenda’s voor aankomend theaterseizoen.

De gezamenlijke website is het startpunt van een nauw samenwerkingsverband tussen Parktheater Eindhoven, Het Speelhuis in Helmond, De Kattendans in Bergeijk, De Schalm in Veldhoven en De Hofnar in Valkenswaard. ‘Door onze krachten te bundelen, hopen we samen meer te bereiken. Zo zetten we bijvoorbeeld in op het aantrekken van een diverser publiek’, aldus Paul L’Herminez, directeur van De Hofnar.

Ook op andere vlakken worden de handen ineengeslagen. Op het gebied van programmering, marketing, educatie en personeel wordt geprobeerd elkaar te versterken. ‘We zien elkaar niet als concurrenten, maar als collega’s.’ Belangrijk daarbij blijft wel de eigen identiteit van elk theater.

De website is het eerste resultaat van de al eerder aangekondigde Brabantse samenwerking. De komende tijd wordt het platform zowel on- als offline onder de aandacht gebracht. ‘We willen graag laten zien wat er komend seizoen allemaal te ontdekken valt in onze theaters. Een onbezorgde avond uit, zoals je gewend bent, maar dan onder andere in een wat intiemere setting.’

De kaartverkoop van de vijf theaters start gelijktijdig op zaterdag 29 augustus. Kaarten zijn te bestellen via www.ontdektheaters.nl en via de eigen websites van elk theater.