donderdag 25 juli 2024
De samenwerkingsovereenkomst werd op maandag 9 maart ondertekend in de Bibliotheek Veldhoven

DigiTaalhuis en Voedselbank Veldhoven werken samen

Veldhoven – Beter leren lezen, schrijven, rekenen of omgaan met digitale media. Mensen die dit willen bereiken, kunnen terecht in het DigiTaalhuis in de Bibliotheek Veldhoven. Tweemaal per week houden deskundige vrijwilligers van Cordaad Welzijn daar spreekuur.

Educatieve activiteiten die vanuit het DigiTaalhuis aangeboden worden, zijn onder meer het Taalcafé voor mensen die de Nederlandse taal willen leren en de cursus ‘Klik & Tik’ voor mensen die met meer handigheid en vertrouwen gebruik willen maken van de computer en het internet.

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, werkt het DigiTaalhuis samen met het Máxima Medisch Centrum en Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven. De Voedselbank Veldhoven is daar als nieuwe partner bijgekomen. De samenwerkingsovereenkomst werd op maandag 9 maart ondertekend in de Bibliotheek Veldhoven. De achterliggende gedachte van de samenwerking is dat mensen die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen een grotere kans hebben om met armoede of schulden te maken te krijgen.

Via de Voedselbank kunnen cliënten die baat kunnen hebben bij scholing, doorverwezen worden naar het DigiTaalhuis. De samenwerking met het DigiTaalhuis houdt in dat vrijwilligers van de Voedselbank leren signaleren en doorverwijzen.