zondag 26 mei 2024
Echt Veldhovenz Luidkeels

Echt Veldhovenz Luidkeels in De Schalm

Centrum – Op vrijdag vóór carnaval is ‘Echt Veldhovenz Luidkeels’ inmiddels traditie. Ook dit jaar wordt er gezongen en gedanst en wel op 25 februari. Niet in de tent, maar in theater De Schalm. Kaarten zijn binnenkort te koop. Wie carnaval thuis viert, kan diezelfde avond vanaf 19:00 uur live kijken op het Youtubekanaal van het theater.

Traditioneel vindt het programma plaats in de grote carnavalstent op de Plaatse. Vanwege corona kan dat dit jaar niet. Directeur Sjoert Bossers van theater de Schalm schoot de organisatie te hulp. Hij bood zijn medewerking aan en nu staat het theater gratis ter beschikbaar op vrijdag 25 februari.

Echt Veldhovenz Luidkeels kan dus toch door gaan. Het theater kan een beperkt aantal gasten ontvangen in de grote zaal. Vanaf 16 februari zijn kaarten verkrijgbaar via theater de Schalm, toegang 5 euro. Tegelijk zendt het theater via een live stream de hele avond uit.

Het Luidkeelsorkest telt ongeveer 45 muzikanten uit Veldhoven en omgeving. Er zijn negen solisten en het hele stel staat onder leiding van dirigent Stef Bazelmans. Het koor bestaat uit 20 zangers en zangeressen van het Oerlese koor Chant’Oers.