zondag 23 juni 2024
promo foto van Tv uitzending kerkdiensten

Voor het eerst viering Christus Koning kerk op TV Veldhoven

Veldhoven – Deze zondag 20 november, op het feest van Christus Koning, wordt voor de eerste maal een viering vanuit de Christus Koning kerk in Meerveldhoven uitgezonden op de kabel TV-kanalen van de lokale omroep. Het is een rechtstreekse uitzending die begint om 10 uur.

In de viering verwelkomen voorgangers pastoor René Wilmink, pater S.R. Malaka, pastor Jos van Doorn en pastor Wim Jenniskens de parochianen van H. Caecilia, St.-Maarten en H. Willibrordus. Het Selster Dameskoor werkt muzikaal aan de eucharistieviering mee. Na de viering zijn de parochianen uitgenodigd voor een kopje koffie in de pastorie.

Begin 2015 werd door de parochie aangekondigd dat 5 van de 6 kerken in Veldhoven in de loop van 2016 moesten gaan sluiten. Afnemend kerkbezoek, de vergrijzing onder de vrijwilligers en het uitdunnen van het pastoraal team maakten deze sluiting onvermijdelijk. De laatste van de 5 kerken, H. Caecilia (Veldhoven-Dorp), St.-Maarten (Heikant/Kelen) en H. Willibrordus (Zeelst), sloten eerder deze maand. Door de sluiting van de kerken in Veldhoven was er (zeker voor oudere en zieke) parochianen de wens om toch de mis op de zondagmorgen te kunnen blijven volgen. Hieruit ontstond het initiatief om via een samenwerking tussen de Parochie Christus Koning en Omroep Veldhoven de zondagse mis rechtstreeks op het bekende kabel-TV kanaal van de lokale omroep uit te zenden.

Na de aanschaf en installatie van de nodige apparatuur bij de parochie en aanpassingen bij de lokale omroep zijn de afgelopen weken de technici van beide instanties actief geweest met het testen van de verbinding en de kwaliteit van het beeld. Alhoewel nog niet alle benodigde voorzieningen volledig operationeel zijn, gaat de eerste live TV-uitzending vanuit de enige overgebleven kerk in Veldhoven volgens plan deze zondag door.

De viering vanuit de Christus Koning kerk (voorheen bekend als de St. Lambertuskerk) in Meerveldhoven is zondag vanaf 10 uur live te volgen op Omroep Veldhoven TV. Voor iedereen die een kabelaansluiting heeft is Omroep Veldhoven TV te ontvangen via o.a. Ons Brabant Net, Ziggo en KPN. Bekijk hier alle kanalen per aanbieder.