dinsdag 16 juli 2024

Emily Heugen (11) beloond na reddingsactie

De 11-jarige Emily Heugen heeft donderdagochtend uit handen van loco-burgemeester Nicole Raemakers een jeugdlintje, de zogenaamde ‘Uitblinker’, ontvangen. Het meisje redde in november door snel handelen een peuter van de verdrinkingsdood in Den Ekkerman.

Wat begon als een normale schooldag voor Emily veranderde al snel in een memorabel moment toen Raemakers in de klas de onderscheiding uit kwam reiken. Het is namelijk best bijzonder om op elfjarige leeftijd al zo snel en juist te handelen, erkennen ook medewerkers van Den Ekkerman.

Reddingsactie

Op die vijfde november was Emily met een groep vriendinnen aan het zwemmen toen de peuter even aan zijn vaders aandacht ontsnapte en in het water belandde. Het meisje bedacht zich geen moment toen ze zag dat de neus en mond van het jongetje niet meer boven water kwamen en haalde hem naar de kant. Een uitzonderlijke prestatie, zo oordeelde de loco-burgemeester.

Uitblinker

De Uitblinker is een speciale onderscheiding voor kinderen tussen de vier en twintig jaar die iets bijzonders hebben betekend voor Veldhoven en haar inwoners. Het is de tweede keer dat het jeugdlintje wordt uitgereikt.

Foto: Omroep Brabant