donderdag 13 juni 2024
André en Annemie Luijten

Erespeld voor Annemie en André Luijten

Veldhoven – Woensdag 13 oktober kregen Andre Luijten (78) en Annemie Luijten-van Hout (76) de gemeentelijke Erespeld uitgereikt uit handen van wethouder Mariënne van Dongen. Andre en Annemie zetten zich al ruim 55 jaar in als mantelzorger/vrijwilliger in de gemeente Veldhoven.

Vanaf 1966 zijn ze mantelzorger voor diverse mensen uit hun omgeving. Zo hebben ze 16 jaar lang hun (schoon)ouders in huis gehad om voor te zorgen. Daarnaast hebben ze voor langere tijd een oudere dame met reuma 25 uur per week mantelzorg gegeven. Ze hebben ook de drie kinderen van de broer en schoonzus van Andre voor langere tijd opgevangen. Voor hun verstandelijk gehandicapte neef reden ze wekelijks taxi. Ze bezoeken ook wekelijks eenzame ouderen in de buurt voor een klusje en een praatje.

Andre is daarnaast actief geweest bij de Burger Bescherming (12,5 jaar) en zamelde hij oud papier in voor buurtvereniging de Dreef (1966-2010). Hij was voorzitter van de PRIO-raad van de Abdijtuinen en is daar nog steeds actief als huismeester/klusjesman in hun woonblok.

De uitreiking vond plaats tijdens een etentje met de familie in Hotel Steensel.