zaterdag 22 juni 2024
foto van Geo Stolk
Geo Stolk @Foto Harry Kleijnen

Erespeld voor Geo Stolk

Centrum – Afgelopen maandag reikte wethouder Hans van de Looij de gemeentelijke Erespeld uit aan Geo Stolk (83). Dat gebeurde in de muziekschool Art4You tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Veldhovense Teken- en Schilderclub Met Verve.

Geo Stolk was ruim 35 jaar vrijwilliger in allerlei functies. Zo was hij voorzitter van het Jeugd Rode Kruis en Parochieel Charitatief Centrum in parochie O.L.V. Geboorte. Ook was hij mede-oprichter en -voorzitter van de D.K.B.V. (Dekenale Katechetische Beleidsgroep Veldhoven) en was hij jarenlang actief als voorzitter bij de Hoofdenkring Veldhoven.

Geo Stolk (links) en wethouder Hans van de Looij (rechts) @Foto Harry Kleijnen
Geo Stolk (links) en wethouder Hans van de Looij (rechts) @Foto Harry Kleijnen

In 1982 was hij medeorganisator van een feest ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Buurtvereniging Plateelstraat Veldhoven. Als vrijwilliger bij Marriage Encounter Nederland was hij actief bij het geven van presentaties en het afleggen van huisbezoeken. Daarnaast was hij ook jarenlang voorzitter van het parochiebestuur bij de Jozefparochie in d’Ekker. Tot en met maart dit jaar was Geo voorzitter bij de V.T.S.C. (Veldhovense Teken- en Schilder Club Met Verve).

Vrijwilligers zijn onmisbare schakels binnen de Veldhovense samenleving. De gemeente is trots op haar vrijwilligers en waardeert hun actieve inzet voor de gemeenschap.