donderdag 25 juli 2024

Fietstunnel en mini-busstation Kempenbaan Oost officieel geopend 

Veldhoven – Het project Kempenbaan Oost met een nieuwe fietstunnel en een mini-busstation is dinsdagavond officieel geopend. Wethouder Jeroen Rooijakkers fietste symbolisch met de samenwerkingspartners door de fietstunnel. Via de trap of de lift is het busstation bereikbaar.  

Begin deze maand gingen de fiets- en voetpaden langs de Meerveldhovenseweg en Kempenbaan Oost al open. De Kempenbaan Oost is uitgebreid met extra opstelstroken, nieuwe verkeerslichten en er is een snelle verbinding gemaakt tussen De Run 1100 en de N2. Ook zijn de wegen op bedrijventerrein De Run vernieuwd. Tot het einde van het jaar worden nog bomen en struiken geplant.

Vanaf dinsdagavond 14 november stoppen de bussen op het nieuwe mini-busstation. Vanaf dat moment is het ook mogelijk om lopend of fietsend gebruik te maken van de nieuwe fietstunnel. Zo is het veiliger oversteken en is er een betere doorstroming van het verkeer.

Wethouder Jeroen Rooijakkers, met mobiliteit in zijn portefeuille, is trots om de opening te kunnen verrichten. ‘Dit is echt een huzarenstukje. Het heeft alles te maken met de enorme sprong waar we middenin zitten. Er komen veel arbeidsplaatsen bij, ASML groeit enorm en er komen in de regio in de komende 10 jaar maar liefst 100.000 woningen bij. Dan moet je zorgen voor een goede bereikbaarheid. Eerder hebben we met de Kempenbaan West al de aansluiting naar de A67 en de N69 gemaakt en het volgende project staat alweer voor de deur met de HOV-lijn van het centrum van Eindhoven naar Koningshof.’