zaterdag 22 juni 2024
Mariënne van Dongen met de folder die iedereen ontvangt @Foto Marli Eggelaar
Mariënne van Dongen met de folder die iedereen ontvangt @Foto Marli Eggelaar

GGD start campagne over coronaregels

Veldhoven – GGD Brabant-Zuidoost start deze week met de campagne ‘Corona stopt bij jou’. De GGD wil alle inwoners in de regio actief informeren over de basisregels tegen corona. Ze wil vooral iedereen aanmoedigen om deze te blijven volhouden. Alle inwoners van de regio ontvangen deze week een folder in de brievenbus met informatie over het testen en de basisregels.

Mariënne van Dongen is voorzitter van de GGD Brabant-Zuidoost en wethouder. ‘Het is belangrijk dat mensen weten wat ze moeten doen bij klachten. Zeker nu het aantal besmettingen weer stijgt, willen we daar graag bij helpen. In de folder staat wanneer je je moet laten testen, hoe het testen werkt en wat je zelf kunt doen om corona te voorkomen. Veel plaatjes, weinig tekst. En -speciaal voor onze regio met veel internationals- in zes andere talen beschikbaar. Want alleen samen krijgen we corona onder controle,’ aldus Van Dongen.

Corona stopt bij jou
Met deze campagneboodschap wil de GGD Brabant-Zuidoost alle bewoners van de regio aanmoedigen om de belangrijkste maatregelen die je zelf kunt nemen tegen corona te blijven volhouden. Juist nu het aantal besmettingen weer sterk stijgt, is dat heel belangrijk. Voor iedereen, van jong tot oud, geldt: volg de regels, voor jezelf en voor elkaar, want, corona stopt bij jou! Alleen zo krijgen we samen corona onder controle. Hoe je dat doet lees je in een speciale campagnefolder. Deze wordt vanaf deze week huis-aan- huis verspreid in de hele regio.

Over corona en alle regels is veel informatie te vinden. Toch merkt de GGD dat deze informatie niet voor iedereen makkelijk toegankelijk is. Ook tijdens gesprekken bij bijvoorbeeld het bron- en contactonderzoek merkt de GGD dat de regels niet altijd bekend of helder zijn. Mensen gaan bijvoorbeeld te vroeg uit quarantaine bij een negatieve testuitslag of (her)kennen de klachten waarmee ze getest kunnen worden niet. De GGD heeft deze informatie daarom gebundeld.

In de huis-aan-huisfolder staat informatie over het testen en, de hygiëneregels. De informatie is overzichtelijk en kort met heldere illustraties. Op de website van de campagne www.coronastoptbijjou.nl staat aanvullende informatie. Ook is daar de campagnefolder in 6 verschillende talen beschikbaar; Duits, Engels, Pools, Roemeens, Turks en Arabisch.