donderdag 13 juni 2024
Mannen met Baarden zingen gospels

Gospels in ’t Oude Slot door Mannen met Baarden

Zeelst – Live muziek in een beeldbepalend museum op het mooiste plekje van Veldhoven, dat is Slotmuziek. Op zondagmiddag 10 december treedt ‘Mannen met Baarden’ op. De band speelt van 14.00 tot 15.30 uur. Entreeprijs: 5,50 (incl. museumbezoek).

In de aanloop naar Kerstmis brengen ‘Mannen met Baarden’ bij museum ’t oude Slot een gevarieerd gospelprogramma. De gospel ontstond in de 17de eeuw in zuidelijke staten van de VS. Het waren werkliedjes of liedjes om hoop uit te putten, gemaakt door Afrikaanse slaven. Zo’n lied begon als een vraag waarop ritmisch geantwoord werd. De gospel staat voor goed nieuws; een optimistische boodschap. Voor de werkers op de katoenplantages was die optimistische boodschap destijds zeer welkom.

In onze huidige onrustige en voortjakkerende tijd, willen Mannen met Baarden met hun gospelprogramma houvast en ankerpunten bieden en zicht geven op een hoopvol perspectief. Een voorstelling die dus bij uitstek past bij de tijd van het jaar.

Over Mannen met Baarden

Mannen met Baarden bestaat uit Bart van Asten (zang & gitaar), Martijn Kuijten (zang & gitaar), Karel van Bokhoven (zang & mandoline) en Marc Lemmen (bas). Zij worden tijdens dit optreden ondersteund door Marieke Hellings (zang) en Ton van der Weerden (zang & accordeon).