dinsdag 18 juni 2024
Marcel Delhez, burgemeester van Veldhoven @Foto gemeente Veldhoven

In de bieb: informatieavond met burgemeester

Centrum – Wat doet een gemeente precies? Hoe worden besluiten genomen? Hoe worden inwoners geholpen? Op donderdag 10 maart gaat burgemeester Marcel Delhez in op de taken, bevoegdheden en structuur van de gemeente. Ook is er voldoende ruimte voor vragen aan de burgemeester. De avond begint om 19.30 uur, in de bibliotheek Veldhoven.

Taken van de gemeente

De regering in Den Haag (Het Rijk), heeft veel taken bij gemeentes neergelegd. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid, zorg, paspoorten en rijbewijzen, vergunningen etc. Naast deze wettelijke taken heeft de gemeente ook niet-wettelijke taken, zoals parkeerbeleid, economische promotie, onderhoud van groen en nog veel meer. De burgemeester legt uit welke taken en bevoegdheden tot het gemeentelijk bestuur behoren. Ook gaat hij in op de structuur van de gemeente en de betrokkenheid en inspraak van inwoners.

Burgemeester Marcel Delhez

Marcel Delhez is sinds 2018 burgemeester van Veldhoven. Hij deelt tijdens deze avond zijn kennis en ervaringen met belangstellenden en er is voldoende ruimte voor vragen.

Hoe aanmelden?

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 10 maart, van 19.30 tot 20.30 uur in de Bibliotheek Veldhoven. Deelname is gratis, geïnteresseerden dienen zich van tevoren aan te melden: www.bibliotheekveldhoven.nl/marcel-delhez.