dinsdag 18 juni 2024

Informatiebijeenkomsten over verduurzamen van eigen buurt

Veldhoven – De gemeente is op zoek naar inwoners die hun huis groener ofwel duurzamer willen maken. Dat kan ook een lagere energierekening opleveren. Het gaat om groepjes buurtgenoten die zich daar samen sterk voor willen maken. Op donderdag 30 september en woensdag 6 oktober zijn de fysieke informatiebijeenkomsten.

Daarnaast is er ook een online bijeenkomst. Op deze avonden horen bewoners welke energiebesparende maatregelen voor hun buurt interessant zijn, wat ze opleveren en hoe je samen met buren een collectieve deal regelt. De gemeente organiseert samen met Cordaad en Stichting Buurkracht deze bijeenkomsten.

Steeds vaker besluiten mensen zelf de handschoen op te pakken en in actie te komen voor hun buurt. Bijvoorbeeld op het gebied van verduurzamen. Met elkaar aan de slag gaan is niet alleen nuttig en handig, het brengt buurtbewoners ook dichter bij elkaar. De buurtteams die ontstaan uit de informatiebijeenkomsten krijgen ondersteuning vanuit Buurkracht. Denk hierbij aan een eigen buurtbegeleider die helpt met het maken van een buurtplan, het aanvragen van de offertes en de buurkracht-app. Ook ontvangen teams materialen, zoals posters en flyers, om medeburen te enthousiasmeren mee te doen. Met als doel: van idee tot realisatie binnen 10 weken.

Aanmelden

Geïnteresseerde bewoners kunnen zich aanmelden via buurkracht.nl/veldhoven. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden verplicht. Alle maateregelen worden nageleefd tijdens de fysieke bijeenkomsten.

Donderdag 30 september, 19:30-21:30 in MFA Midden, in d’Ekker.
Woensdag 6 oktober, 19:30-21:30, in het gemeentehuis.
Donderdag 7 oktober, 19.30 uur tot 21.30 uur, online.