woensdag 19 juni 2024
screenshot van website ZOO Veldhoven

Inzameling voor noodlijdende ZOO

Oers – In de Veldhovense dierentuin ZOO, het voormalige papegaaienopvangpark, zitten ongeveer 2000 dieren. Gedurende de coronacrisis is het park gesloten. Door het wegvallen van inkomsten, komt het dagelijks dieren voeren in gevaar. Het park is gedoemd om te sluiten zonder overheidssteun. Veldhovenaren startten in de eerste coronacrisis op internet een inzamelactie. Bijdragen zijn ook in deze tweede coronacrisis nog steeds broodnodig om het dierenpark te redden. De teller staat nu op ruim 29.000 euro.

De dierentuin is afhankelijk van de entreegelden van bezoekers en donateurs. Door coronomaatregelen is de poort dicht voor alle bezoekers. Hierdoor vallen de inkomsten volledig weg, terwijl de kosten voor verzorging van de dieren, de vaste lasten en personeel gewoon door gaan.  Het voortbestaan van ZOO Veldhoven is onzeker geworden. In het ergste geval zal ZOO het park te koop te zetten.

Verzorgers en vrijwilligers doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de dieren niet lijden onder de huidige omstandigheden. Zij zijn een actie gestart. Met bijdragen van Veldhovenaren willen ze een gedeelte van de maandelijks terugkerende kosten (voer, verzorging, dierenarts) dekken. Tijdens de eerste coronacrisis van maart werd al 22.000 Euro opgehaald. Nu in de tweede corona crisis is daar nog eens ruim 7.000 Euro bijgekomen. Bijdragen zijn nog steeds zeer hard nodig om het dierenpark te behouden voor Veldhoven!

Onder Zoo Veldhoven valt ook de Stichting NOP (Nederlandse Opvang Papegaaien). Deze stichting vangt afgedankte en verwaarloosde papegaaien op, meestal afkomstig van particulieren of handelaren. Stichting NOP zorgt ervoor dat ze alsnog een fijn leven krijgen.