donderdag 18 april 2024
De Jeugdprinses en de nieuwe Grote Prins

Joris Barnier is de nieuwe Grote Prins van Rommelgat

Veldhoven – Joris Barnier (37) is de nieuwe Grote Prins van Rommelgat. Hij gaat als ‘ZDH Grote Prins van Rommelgat Joris d’n Opschepper’ de feestkar trekken. Dat maakte de Stichting Organisatie Karnaval Veldhoven (SOK) zaterdagavond bekend. De installatie van de prins vond plaats tijdens Steekske Los!, het beginfeest van carnaval in Rommelgat.

Dit jaar kreeg Joris de kans om Prins te worden van Rommelgat. ‘De afgelopen seizoenen heb ik bij Prins Es gezien hoeveel plezier je kunt uitstralen. Het lijkt me fantastisch om dat ook te kunnen doen. Bereikbaar te zijn voor de Rommelgatters en Rommelgatterrinnekes en er met z’n allen een mooi Fîstje van te maken’.

 

 

 

De jeugdprinses heet Wendy d’n Urste. Zij wordt bijgestaan door de adjudant Jonas Barnier en door hofdame Faye Schreuder. ‘Tijdens de carnaval krijg ik heel vaak snoepzakken, van de mensen achter de bar of van vrienden daarom is mijn motto: ‘Gin fist zonder snoepkes’.

Met een aagepaste Steekske Los! in Theater De Schalm heeft SOK het nieuwe carnavalsseizoen geopend met de bekendmaking van de nieuwe Prins.

Foto’s zijn van het SOK, lees alles over carnaval op de website.