donderdag 25 juli 2024
Jong geleerd, is oud gedaan @foto Danu Caris

Kinderen tot 13 jaar gratis naar voorstellingen De Schalm

Veldhoven – ASML en Theater de Schalm hebben samen een nieuwe actie opgezet. Alle kinderen tot en met 12 jaar mogen vanaf 2024 gratis naar jeugdvoorstellingen in De Schalm. Dit zijn voorstellingen in het genre jeugd en familie. Er moet minimaal een betalende volwassene mee voor de begeleiding.

Kinderen kennis laten maken met cultuur is een belangrijk aspect binnen hun ontwikkeling. Door deze samenwerking willen ASML en Theater de Schalm de drempel voor theaterbezoek verder verlagen en de deuren ruim openzetten voor een breed en jeugdig publiek.

Carl Leen is binnen ASML programmamanager Maatschappelijke Betrokkenheid. Hij zegt: ‘Door kinderen vanaf jonge leeftijd in aanraking te brengen met cultuur, groeit hun leefwereld én hebben ze een onbezorgde middag of avond uit. Het gratis aanbieden van jeugdtheater zorgt ervoor dat ieder gezin naar het theater kan gaan, ook gezinnen met een kleine beurs. Met onze partners zoals Theater de Schalm in hartje Veldhoven, draagt ASML graag bij aan een aantrekkelijke leefomgeving. Het samen beleven van cultuur is daar een mooi onderdeel van.’

Alle kinderen tot en met 12 jaar gratis

Het aanbod geldt voor voorstellingen die vallen binnen het genre ‘jeugd en familie’. Per boeking gaat minimaal één betalende volwassene mee ter begeleiding van het kindergezelschap. Het blijft dus wel noodzakelijk om kaartjes te reserveren. De mogelijkheid om een regulier betaald kinder ticket te kopen blijft ook bestaan.

Voor ouders met een smalle beurs

Ouders of begeleiders die hun eigen theaterkaartje niet zelf kunnen betalen, en/of dat van hun
kinderen van 13 tot en met 18 jaar, kunnen via Stichting Leergeld Veldhoven en de Kempen een
verzoek doen tot een financiële bijdrage. Sjoert Bossers is directeur van De Schalm: ‘Ook met Stichting Leergeld hebben we dus een mooie aanvullende afspraak kunnen maken. Dit maakt dat we met vereende krachten cultuur zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk maken voor álle kinderen. We verwelkomen nog meer partners en medefinancierders, zodat dit een nog breder gedragen en duurzaam Veldhovens initiatief wordt.’