zondag 14 juli 2024
Esmee en Rick van Loon beide genomineerd @Foto KIVO Petfood

KIVO Petfood genomineerd: ‘Veelbelovend ondernemer van het jaar’

Veldhoven – In 2018 krijgt Rick van Loon (32 jaar) een motorongeluk waarbij hij een dwarsleasie oploopt. Hij komt in een rolstoelstoel terecht en zijn leven staat op zijn kop. Vijf jaar later is hij samen met zijn zus Esmée (29 jaar) genomineerd voor ‘Veelbelovend Ondernemer van het Jaar’.

Dat is te danken aan de enorme groeispurt die hun bedrijf KIVO Petfood de afgelopen vijf jaar heeft doorgemaakt. Voor broer en zus, samen eigenaar, waren het ongekend turbulente tijden. Ze hebben laten zien dat je bij de grootst mogelijke tegenslag in staat kunt zijn om iets moois tot stand te brengen. Momenteel bouwen ze naast hun bedrijf aan de Run in Veldhoven een nieuw pand waardoor het bedrijf letterrijk verdubbelt.

Keuringsdienst van Waarde

Kivo Petfood speelt met gedrevenheid en creativiteit in op de markt voor huisdieren. Met een assortiment waarmee ze laten zien dat ze goed aanvoelen wat liefhebbers van honden en katten belangrijk vinden voor hun lievelingsdieren. Een optreden in het TV programma Keuringsdienst van Waarde gaf een enorme impuls aan de omzet. Heel Nederland kon zien dat KIVO Petfood enkel werkt met verse ingrediënten en innovatieve productiemethoden. Terwijl grote concurrerende merken de deuren gesloten hielden voor het programma.

Deze transparantie is naast een dosis doorzettingsvermogen de grote kracht van KIVO Petfood en de basis van het enorme succes dat het bedrijf doormaakt. De nominatie voor ‘Veelbelovend ondernemer van het jaar’ is voor Rick en Esmée een geweldige erkenning. Als derde generatie zijn ze erg dankbaar voor wat hun voorgangers hebben betekend voor het bedrijf.

Opa

Het verhaal begint 50 jaar geleden met de founder van KIVO: Bert van de Vorst, de opa van Rick en Esmée. Daarna zorgt zijn schoonzoon Cor van Loon in 35 jaar voor een gezond bedrijf met natuurlijke dierenvoeding van hoge kwaliteit. Een mooi startpunt voor zijn kinderen, die op hun beurt het bedrijf naar een nieuw niveau tillen.

Esmée van Loon is trots op wat de afgelopen jaren is bereikt. ‘De komst van de derde generatie brengt een frisse wind in het bedrijf. Met de focus op trends, innovatie, content-creatie en lifestyle ontwikkelt KIVO door, met als kers op de taart: een gloednieuw pand. Dit pand symboliseert niet alleen groei en capaciteitsvergroting maar is ook een mijlpaal. Dit biedt veel perspectief en nieuwe mogelijkheden. Een nieuw hoofdstuk in ons familiebedrijf.’

‘Bij ons draait alles om natuurlijke hondenvoeding. We zijn er sterk van overtuigd dat onze harige vrienden het allerbeste verdienen als het gaat om voeding. Daarom maken we alles eigenhandig in onze fabriek. Geen geheimzinnige ingrediënten of rare toevoegingen, alleen puur en natuurlijk spul. Onze familie zet zich al generaties lang in om de beste kwaliteit te leveren en we zijn supertrots op wat we hebben bereikt’ aldus Rick van Loon.

Stemmen op Veelbelovend Ondernemer van het Jaar kan via: www.veldhovenverbindt.nl tot 28 juli 2023.