donderdag 29 februari 2024
Klimrijk nestkastje actie

Klimrijk Brabant komt met bijzonder entree kaartje

Veldhoven – Bezoekers van de openingsweek van Klimrijk Brabant kunnen ‘betalen’ met een heel bijzonder middel: een vogelhuisje. Koolmeesjes eten processierupsen, het park wil in de omgeving van het parcours zo veel mogelijk nestkastjes ophangen.  

Klimrijk opent de deuren op woensdag 26 februari. De vogelhuisjesactie geldt tot en met 1 maart. Wie het hoger op wil zoeken, kan de portemonnee dus thuislaten en een nestkastje meenemen. Dit kan in elke vorm of maat, zolang het maar geschikt is voor kool- of pimpelmezen. Deze vogels zijn dol op de rupsen. 

‘We willen er natuurlijk alles aan doen om het aantal processierupsen bij ons te beperken’, vertelt Huub Wijnen van Klimrijk. ‘Maar gezien onze bosrijke omgeving willen we dat wel op een zo natuurvriendelijk mogelijk manier aanpakken. Vandaar de wens om het hier heel aantrekkelijk te maken voor de mezen. Ik hoop dat ze hier heel veel zullen gaan nestelen.’

Bezoekers kunnen hun eigen kastjes ter plekke pimpen. Er zullen verschillende kleuren verf klaarstaan. Bezoekers mogen in mei (met korting) terugkomen en zien hoe het huisje erbij hangt – en natuurlijk om te kijken of er een nestje in zit.  

Bij Klimrijk Brabant zijn er zeven parcoursen met elk een eigen moeilijkheidsgraad. De lengte van de routes varieert van 110 tot 200 meter. De hoogte van de routes varieert van twee tot tien meter in de lucht.