woensdag 19 juni 2024
De Kringloopwinkel weer in vol bedrijf @Foto Paulissimo

Kringloop De Kempen in Veldhoven na brand weer open

De Run – De kringloopwinkel opent op zondag 14 januari de nieuwe winkel aan De Run 4305. Het nieuwe pand heeft een vloeroppervlak van 2.800 m2. De brandweer verricht de openingshandeling om 12:00 uur. Dat is symbolisch, omdat in de zomer dit jaar de voormalige winkel volledig afbrandde.

Ton Dietvorst, Bedrijfsleider van Kringloop De Kempen is enorm trots: ‘Wat ik zo fantastisch vind is de veerkracht van ons hele team. Zo’n brand hakt er bij veel mensen enorm in. Bijna alles ging in rook op. Zonder uitzondering zette iedereen zijn schouders onder de realisatie van de nieuwe winkel. Er is keihard gewerkt. En nu kan heel Veldhoven en omstreken, op zondag 14 januari, met eigen ogen zien wat we hebben bereikt. Het is een van de mooiste Kringloopwinkels van Nederland geworden, dat durf ik wel te zeggen.’

De populariteit van Kringloop De Kempen zit al jaren in de lift, omdat steeds meer consumenten steeds bewuster spullen kopen. Denk daarbij aan kleding, woondecoratie, meubilair, boeken, platen, speelgoed, witgoed, elektra en nog veel meer. Goederen inzamelen, herstellen en weer verkopen is het leidmotief. Echter het allerhoogste goed van Kringloop De Kempen zijn de medewerkers, die allen nauw betrokken zijn bij het succes van de formule.

Bij Kringloop De Kempen zijn in totaal ruim 180 mensen werkzaam. Veelal vrijwilligers, gepensioneerden en mensen waarvoor op de reguliere arbeidsmarkt geen werkplek is. Dat kunnen mensen zijn die tijdelijk geen werk hebben en mensen met een arbeidsbeperking of taakstraf. Maar zeker ook een zeer waardevolle groep jongeren van onder andere zorginstelling Severinus.

Bij Kringloop De Kempen zijn in totaal ruim 180 mensen werkzaam. Veelal vrijwilligers, gepensioneerden en mensen waarvoor op de reguliere arbeidsmarkt geen werkplek is. Ze zijn onmisbaar, want er moet hard gewerkt worden om jaarlijks de ruim 1 miljoen kilo aan goederen in te zamelen en verkoopklaar te maken. Er worden per jaar meer dan 500.000 artikelen verkocht aan ruim 150.000 klanten. Duizelingwekkende aantallen.

Monique van Zutphen, Voorzitter Bestuur Kringloop De Kempen: ‘Wij willen als organisatie bijdragen aan een beter milieu door spullen een tweede leven en mensen een tweede kans te geven en zo mee te helpen aan een samenleving waarin iedereen meedoet. Dat slaat enorm aan. Je ziet het terug in de omzet, maar veel belangrijker voor ons, is de voldoening bij alle betrokken medewerkers. We ontvangen ook veel steun van onze partners, want zonder hen zouden we niet kunnen bestaan.’

Over goederen brengen en andere informatie, kijk op de website.