maandag 27 mei 2024
Repetitiefragment Marvilde Toneel

Marvilde Toneel speelt jubileumvoorstelling

Centrum – Marvilde Toneel uit Veldhoven bestaat dit jaar 90 jaar en speelt op 17 en 18 november in Theater De Schalm de Jubileumvoorstelling “Wat is normaal?’

Met dit vrolijke blijspel viert Marvilde Toneel haar 90 jarig jubileum. Daarin nemen de spelers het publiek mee naar de Van Speijkstraat. Op nummer 27 wonen sinds twee jaar vier ex-psychiatrische patiënten. Van hieruit worden zij klaargestoomd om weer deel te nemen aan de maatschappij. Ieder jaar worden ze hierop beoordeeld. Wanneer het rapport positief is moeten ze het huis verlaten om hun eigen weg te vinden. Alle vier wachten ze in spanning op de uitslag.

Daarnaast zijn er verwikkelingen rond Toos, de sociotherapeut, heeft buurvrouw Ans het moeilijk met haar echtscheiding terwijl haar ex, die op nummer 29 woont, een Poolse bruid op internet heeft gekocht. Leden van ‘Burgercomité Buitenlander Okay?’ houden de buurt argwanend in de gaten en buurvrouw Jona, een wappie, ziet overal samenzweringen. Kortom je gaat je afvragen; wie is er eigenlijk normaal?