zondag 14 juli 2024

Meepraten over toekomst Citycentrum

Citycentrum – Meepraten over de toekomst van het Citycentrum? Dat kan. De gemeente nodigt inwoners uit op het Meiveld te komen luisteren en praten. Op maandag 5 juni van 13.00 – 19.30 uur en op zaterdag 10 juni van 12.00 – 16.00 uur. De meningen gaan mee in het plan dat Masterplan Citycentrum heet.

Het Citycentrum moet een aantrekkelijk centrumgebied worden dat uitnodigt tot verblijven. Waar het prettig wonen is, van jong tot oud, van hier en van verder. Met meer woningen en meer centrumbewoners, winkels en meer en gezellige horeca in een groenere omgeving. Levendigheid, zowel overdag als ’s avonds en voorzieningen die verschillende mensen samenbrengen. Van een ‘place to buy’ naar een ‘place to be’ dus.

Wat is daarvoor nodig?

Die vraag stond in 2021 centraal bij de verkenning naar de toekomst van het Citycentrum. In een volgende stap wordt het Masterplan gemaakt. Over wonen, over winkelen, bereikbaarheid en over groen. Bij alle kwesties wil de gemeente zoveel mogelijk inwoners hun mening horen.

Wanneer en waar?

Op maandag 5 juni van 13.00 – 19.30 uur en op zaterdag 10 juni van 12.00 – 16.00 uur is iedereen van harte welkom op en rondom het Meiveld in het Citycentrum. Reageren kan ook later, via de website www.onsveldhoven.nl. Vanaf 5 juni stelt de gemeente daar vragen over de toekomst van het Citycentrum. Reageer wanneer het u uitkomt.

Voor vragen is de gemeente ook bereikbaar via gemeente@veldhoven.nl, met als onderwerp: Masterplan Citycentrum.