woensdag 24 april 2024
Leden van Amnesty International Veldhoven

Schrijven tegen onrecht

Veldhoven – Brieven schrijven voor mensen die groot onrecht is aangedaan. Dat doen honderdduizenden wereldwijd. Het is een actie van Amnesty International. Ook in Veldhoven is er een afdeling actief.  Regelmatig organiseert ze zogeheten schrijfochtenden. Bereidwillige inwoners komen dan bij elkaar om samen brieven te schrijven. De eerstvolgende bijeenkomst is op 9 februari.

De schrijfbijeenkomst van Amnestygroep Veldhoven is op woensdagochtend 9 februari van 10.00 – 12.00 uur bij Marlien Buijsman, Van Aelstlaan 69 in d’Ekker. Naast deelname aan de reguliere schrijfochtenden biedt Amnesty ook de mogelijkheid om de brieven maandelijks per e-mail of thuis te ontvangen.

Schrijven helpt, vindt de organisatie. Amnesty International meldt dat in Kameroen drie studenten zijn vrijgelaten. Ze waren in 2016 tot 10 jaar gevangenisstraf veroordeeld, omdat ze een sarcastisch sms-bericht deelden waarin werd verwezen naar Boko Haram. Meer dan 300.000 mensen schreven voor hun vrijlating

Ook wordt er iedere maand een groet gestuurd aan een gewetensgevangene. Overal ter wereld zitten mensen onterecht vast. Vaak zonder eerlijk proces, toegang tot een advocaat of medische zorg. Ze kwijnen weg in overvolle cellen of helemaal alleen. Vergeten en van al hun rechten ontdaan. Voor hen betekent een kaart niet alleen morele steun, maar het leidt soms ook tot betere bescherming of behandeling in de gevangenis.

Voor meer informatie kijk op de website.