woensdag 24 april 2024
Achter de schermen bij TV programma over dementie
Achter de schermen bij TV programma over dementie

TV uitzending over dementie in Veldhoven

Veldhoven – Omroep Veldhoven en SWOVE slaan de handen ineen met een TV uitzending over dementie in Veldhoven. De uitzending is te zien van donderdag 24 tot en met zondag 27 september, steeds om 19:00, 21:00 en 23:00 uur.

Maandag was het Wereld Alzheimerdag en allerlei organisaties geven daarom extra aandacht aan de verschillende vormen van dementie. De hele week staat in het teken van dementie. Voor SWOVE en Omroep Veldhoven is dit een goede reden om de samenwerking op te zoeken. Vele activiteiten, zoals het Dementiecafé en de spreekuren bij de Dementheek, gingen niet door vanwege het coronavirus. De doelgroep van deze activiteiten heeft wel behoefte aan informatie. Daarom gaat Omroep Veldhoven in de uitzending langs de verschillende ondersteunende diensten om te laten zien welke zorg daar wordt verleend.

Sprekers die normaal gesproken hun opwachting maken bij het Dementiecafé, zijn nu op locatie bezocht en geïnterviewd. Verschillende experts vertellen voor de camera over onderwerpen waar naasten van mensen met dementie mee kunnen worden geholpen.

Het programma is te zien van donderdag 24 tot en met zondag 27 september op TV via de kabelkrantfrequentie van Omroep Veldhoven om 19:00, 21:00 en 23:00 uur. Ook is de uitzending vanaf 24 september te zien op deze website in de rubriek ’televisie-uitzending gemist’.

Hier kunt u afstemmen op ons TV kanaal:
KPN: kanaal 1373
Ziggo Mediabox: programma 31
Ziggo Horizon: programma 36
Ziggo CI+ module: programma 328
T-Mobile: kanaal 797

Heeft u vragen over dementie? Neemt u dan op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur contact op met SWOVE: 040-254 00 66 of bezoek de website.