zondag 26 mei 2024
Uitreiking Rabo ClubSupport in De Schalm
Uitreiking Rabo ClubSupport in De Schalm

Uitreiking Rabo ClubSupport Veldhoven/Wintelre

Centrum – Afgelopen maandagavond vond in De Schalm de uitreiking plaats van de cheques aan de winnende deelnemers. De Rabobank deelde 400.000 euro uit en werd verdeeld onder de verenigingen en stichtingen die zich verkiesbaar hadden gesteld.

Fonds
Rabo ClubSupport is het fonds waarin de bank een deel van haar winst stopt. Ze wil daarmee het lokale verenigingsleven ondersteunen. Voor heel de regio Eindhoven ging het om een bedrag van 400.000 euro. Iedere deelnemer kreeg een cheque waarop de waarde stond naar ratio van het aantal stemmen dat op hun club was uitgebracht. De leden van de Rabobank mochten ieder 5 stemmen uitbrengen op een vereniging of stichting naar keuze. Er zijn 10.538 stemmen uitgebracht. Alle clubs hebben zich zelf opgegeven, zij waren de laatste weken druk in de weer met stemmen werven.  

Veldhoven/Wintelre
Op de foto in de zaal van de Schalm houden alle deelnemers uit Veldhoven en Wintelre hun check omhoog. Zij waren met 135 clubs goed vertegenwoordigd op het totaal van maar liefst 751 verenigingen die in de regio Eindhoven hebben meegedaan. Het bedrag mag naar eigen inzicht worden besteed.

Tiny Saris, penningmeester Omroep Veldhoven

Tiny Saris, penningmeester van Omroep Veldhoven krijgt de cheque uit handen van Chantal Gonzalez, de marketingmanager van Rabobank Regio Eindhoven

Top 5
De instanties met de grootste checks waren respectievelijk de Bibliotheek, Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius, de Voedselbank, het Kabouterdorp en de voetbalvereniging UNA.