dinsdag 18 juni 2024

Vijf Warme Kamers openen in Veldhoven

Veldhoven – Inwoners van Veldhoven zijn vanaf maandag 2 januari welkom in een van de vijf  Veldhovense Warme Kamers. In een van de buurthuizen of De Bibliotheek kunnen ze terecht voor een warme plek, om anderen te ontmoeten of voor hulp. Om te studeren, om een gratis kopje koffie te drinken, een spelletje te spelen met de kinderen of gewoon een boek te lezen.

De Bibliotheek (Meiveld 2, Centrum)
Ontmoetingscentrum De ligt (Ligt 157, Meerveldhoven)
Sentrum 70 (Handwijzer 34, D’Ekker)
De Veldwijzer (Sterrenlaan 15, D’Ekker)
Ontmoetingscentrum ’t Tweespan (Mira 2, Zonderwijk)

Het is koud buiten. Maar door de hoge energieprijzen zetten veel mensen thuis de verwarming niet altijd aan. In Veldhoven willen we niemand in de kou laten zitten. De gemeente Veldhoven en de lokale buurthuizen zorgen daarom voor ‘een deken van Warme Kamers’ tijdens deze koude dagen. Hiermee sluit het aan bij het landelijke initiatief van het Leger des Heils. Onder de naam ‘Warme Kamers’ wil de gemeente ervoor zorgen dat iedereen in de buurt een plek heeft waar hij of zij naartoe kan.

Met een bezoek aan een Warme Kamer kunnen inwoners in deze koude maanden besparen op hun energierekening. De kachel thuis hoeft dan even niet aan. Daarnaast staan energiecoaches in de Warme Kamers klaar om mensen thuis te helpen met energie besparen. Op vaste tijden is een energiecoach in een Warme Kamer aanwezig met slimme bespaartips. Inwoners van Veldhoven kunnen ook een afspraak maken voor gratis hulp aan huis via www.energieklus.nl/meedoen. De energiecoach installeert dan direct kleine maatregelen in huis, zoals radiatorfolie of ledlampen.