dinsdag 16 juli 2024
Foto van VVV balie

VVV Veldhoven stopt per 1 januari

Centrum – Vanwege het eindigen van de gemeentelijke subsidie, stopt de VVV Veldhoven met haar diensten per 1 januari. De VVV was sinds 2004 gevestigd in de Bibliotheek Veldhoven. Het doel van VVV was vooral het promoten van Veldhoven door informatie te geven over lokale en regionale bezienswaardigheden en evenementen. Dat ging digitaal via de website en social media maar ook fysiek vanuit de VVV-balie.

Het loket ontwikkelde eigen producten, waaronder ‘Lekker Rondje Veldhoven’, de culinaire fietsroute van Veldhoven en omgeving. Lekker Rondje Veldhoven is in 2018 gestart in samenwerking met 12 lokale ondernemers en bestaat uit een boekje met fietsroute en 12 uitneembare ‘lekkere bonnetjes’ voor een hapje en/of drankje bij de betreffende ondernemer. Lekker Rondje Veldhoven blijft in de bibliotheek te koop en te gebruiken tot 1 november 2021, de vervaldatum van de huidige editie.

Ook de verkoop van de VVV Cadeaukaart, VVV Dinercheque, Bol.com cadeaukaart en een beperkt aantal fiets- en wandelkaarten wordt vanuit de bibliotheek voortgezet.
De website en social media pagina’s van VVV Veldhoven, de advisering aan de balie en promotionele ondersteuning aan de lokale ondernemers vanuit de VVV komen te vervallen.

Gasterij ’t Dorpsgenot in Veldhoven is tot 1 januari een agentschap van VVV Veldhoven en daarnaast aangesloten bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) Eersel. De medewerkers van Gasterij ’t Dorpsgenot blijven ook na 1 januari fiets- en wandelroutes verkopen.

Zowel de Bibliotheek Veldhoven als de Lokaal-Toeristische Adviesraad Veldhoven betreuren het besluit van de gemeente Veldhoven om de subsidie en daarmee de dienstverlening van VVV Veldhoven per 1 januari 2021 te beëindigen.
Geïnteresseerden in wandelen, fietsen, bezienswaardigheden en activiteiten in de regio kunnen voor alternatieven terecht bij Gasterij ’t Dorpsgenot en op de websites van bijvoorbeeld ANWB, Geheimen van Veldhoven, IVN, Route.nl, TIP Eersel, Visit Brabant en VVV Eindhoven.

Meer informatie: www.bibliotheekveldhoven.nl/vvv-veldhoven