zondag 23 juni 2024
Jesus met zijn apostelen aan het Laatste Avondmaal

Wat vieren christenen met Pasen?

Deze week heet ‘Goede Week’ waarin christenen het Paasmysterie vieren. Dat is het stilstaan bij de dood van Jezus. Jezus wordt onschuldig en met valse beschuldigingen vermoord. Waarom dan goede week? Jezus wilde sterven om de dood te verslaan. Er zijn tal van vieringen rondom dit belangrijkste feest van de christenen.

Wat vieren christenen of welke dag?

Witte Donderdag is de dag waarop Jezus met zijn apostelen het Laatste Avondmaal viert. Op Goede Vrijdag staat Jezus voor Pilatus die hem uiteindelijk laat kruisigen. Jezus hangt aan het kruis vanaf 9 uur in de morgen en sterft ’s middags om drie uur. Op Stille Zaterdag is Jezus in het dodenrijk. Op deze dag is er geen enkele kerkdienst, want Jezus is afwezig. Vandaar Stille Zaterdag. De Paaswake is het hoogtepunt: In deze nacht verrijst Jezus uit de dood.

In de Christus Koningkerk zijn tal van diensten die weer zonder beperkingen kunnen worden bijgewoond. Op de website staan alle data en tijdstippen.

Omroep Veldhoven TV zendt in aanloop naar en tijdens de Paasdagen verschillende vieringen vanuit de Christus Koningkerk LIVE uit. Deze extra uitzendingen vinden plaats op.