woensdag 19 juni 2024

Wethouder Nicole Ramaekers wordt burgemeester Gulpen-Wittem

Gulpen-Wittem – Wethouder Nicole Ramaekers (50) gaat Veldhoven verlaten om burgemeester in de gemeente Gulpen-Wittem te worden. Uit 38 kandidaten koos de Limburgse gemeenteraad haar unaniem als beste kandidaat voor het burgemeesterschap van hun gemeente. Ze wordt binnenkort voorgedragen bij de Minister van Binnenlandse Zaken.

Ramaekers komt zelf oorspronkelijk uit Heerlen, wat praktisch tegen de gemeente Gulpen-Wittem aan ligt. “Als burgemeester moet je wat hebben met de gemeente. Hiermee ga ik echt terug naar mijn roots”, aldus de wethouder.

Nicole Ramaekers is al bijna 10 jaar wethouder en locoburgemeester van Veldhoven. Als wethouder is ze o.a. verantwoordelijk voor stedelijke ontwikkeling, milieu en duurzaamheid, economische ontwikkeling en bereikbaarheid. Ramaekers maakt met de voordracht tot burgemeester in de Limburgse gemeente een fraaie stap in haar ambtelijke carrière. Bijzonder is ook dat zij als lid van een lokale partij (VSA) die stap maakt.

Als reactie op de uitverkiezing twitterde Veldhovens burgemeester Mikkers: ”jammer voor Veldhoven, maar @NicoleRamaekers zeer gegund!”. Hij en de Veldhovense raad moeten nu op zoek naar een nieuwe wethouder.