donderdag 13 juni 2024

Televisie

In de geschiedenis van Omroep Veldhoven heeft er – naast de kabelkrant en de radio –  enkele keren een TV-ploeg bestaan. Rond ’92/’93 kwam Veldhoven TV van de grond en groeide naar een professionelere aanpak. Maar door het  gemeentelijke subsidieplan was wel het voortbestaan van de radio en de kabelkrant verzekerd, maar voor de afdeling TV werd geen subsidie meer toegekend. Direct gevolg hiervan was het verdwijnen van de maandelijkse TV-uitzending, gewoon omdat er geen geld meer was.  Alleen enkele grote evenementen, zoals Carnaval en Cult en Tumult konden uitgezonden worden dankzij een incidentele bijdrage van de gemeente en/of het bedrijfsleven.

Wilko Buiter was de man die het in de jaren ’90 toch weer voor elkaar kreeg om een TV-ploeg op te starten met een team van 20 vrijwilligers. Wilko was ambitieus maar kwam door ziekte te overlijden. Zijn vervanger verloor de greep op het team en dat was het einde van de TV-tak.

Gedurende een periode van 2 jaar werden alleen maandelijks de raadsvergaderingen verzorgd door de nieuwe voorzitter Peter Krom en Henk Peters.

Een andere poging van een jongerengroep om de TV-sectie nieuw leven in te blazen, kwam in feite niet verder dan het herinrichten van de studioruimte. Een volgende poging strandde omdat het niet lukte om medewerkers te vinden en hield de initiatiefnemer er in 2013 mee op.

In oktober 2013 is er op initiatief van Eric Coppens nieuw leven geblazen in een TV-ploeg. Met een zestal enthousiaste medewerkers ontstond het plan om maandelijks een TV-uitzending te maken. Dat groeide echter heel snel uit tot een keer per week. Dat hield ook in dat er uitbreiding van de groep vrijwilligers moest komen. Ambitie was er ruim voldoende.

Er zijn grote (meerdaagse) evenementen vastgelegd, zoals het Beach Event Veldhoven, Cult & Tumult, Carnaval, en het Echt Veldhovenz Fisje. Daarnaast is er een groot aantal andere items vastgelegd en zijn er nieuwe programma’s ontwikkeld zoals De geschiedenis van Veldhoven, Veldhovenaren en hun hobby’s en Veldhoven in Beeld.

Vanaf 2017 wordt er op zondagochtend vanaf 10 uur de Heilige mis live uitgezonden vanuit de Christus Koningkerk. Bijzondere missen worden via onze sociale media aangekondigd. Sinds 2018 zijn ook de oordeelsvormende en de besluitvormende raadsvergaderingen van de gemeente Veldhoven live te volgen via ons kanaal. Kijk op de website van Gemeente Veldhoven voor de juiste dagen en tijden.

De uitzendingen die Omroep Veldhoven nu laat zien worden van te voren aangekondigd via onze kanalen.