dinsdag 16 juli 2024
Alle winnaars van het afgelopen jaar @Foto Lieke Van den Broek

Sporters van het jaar op het podium

Centrum – De winnaars zijn vrijdagavond bekend gemaakt tijdens het zevende Sportgala Veldhoven. Op het podium van De Schalm stonden diverse sporters die in 2022 een bijzondere prestatie hebben geleverd. De presentatie was in handen van Marcel Balkestein (Nederlands voormalig hockeyer) en Eddy Jansen (presentator Ziggosport).

@Foto Evert Geurts

Sportman van het jaar: atleet Tim Verbaandert, hij won het NK indoor en werd daar eerste op de 1500 en 3000 meter. De prijs werd uitgereikt door Thomas van Broekhoven.

 

 

 

 

 

@Foto Evert Geurts

Sportvrouw van het jaar: atleet Eveline Saalberg (GVAC). Haar moeder was aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Eveline was op trainingskamp in Zuid Afrika, van waaruit ze de zaal toe sprak in een filmpje.

 

 

 

 

@Foto Evert Geurts

Sportploeg van het jaar: CDDemo van Cardo Dance Department. Bij Dance Waves werden ze eerste van Nederland en eerste in Europa. Bij UDO tweede van Nederland. De prijs werd uitgereikt door Thomas van Broekhoven, wethouder van sport.

 

 

@Foto Evert Geurts

Sporttalent van het jaar: Yannick Pongers, poolbiljart (SPC Woensel). Hij won de gouden plak op het EK in de meest prestigieuze discipline: 9-ball. De prijs werd uitgereikt door Sanne Voets, die goud bemachtigde in de individuele dressuurtest bij de Paralympische Spelen in Tokio.

 

 

 

 

@Foto Evert Geurts

CDK JR  kregen de Eervolle vermelding. Eerder al ontving het team het Ereteken van de gemeente Veldhoven. Zij gingen in 2022 met de winst aan de haal bij Holland’s Got Talent.