Kerst

Hij is weer weg. Met een zucht van verlichting heeft Sinterklaas het warme zuiden weer opgezocht, zijn mantel aan de eerste de beste olijfboom gehangen en de niet afgehaalde cadeaus of retourgoederen overgedragen aan de Kerstman.

Voor zover mij bekend is er nog geen actiegroep die een verklaring van goed gedrag van de kerstman opeist en ook de Partij voor de Dieren heeft zich nog niet gemeld ten faveure van Rudolph of de andere 8 rendieren die beulswerk verrichten bij het transport van de kerstman. Gelukkig maar, kunnen we rustig de kerstdagen vieren.

Nou ja, rustig…de supermarkten en andere food-gerelateerde bedrijven staan in de startblokken om u en mij in twee of drie dagen zoveel te laten verstouwen dat we derde kerstdag voor pampus liggen. Onze BMI-factor slaat vuurrood uit, boekt nieuwe recordstanden, en dat allemaal omdat we het kerstfeest vieren, het feest van de geboorte van Christus, weet u nog!

Misschien niet of misschien wel en ging u voorheen naar de al dan niet nachtelijke kerstmis, dan zult u hier in Veldhoven in elk geval iets langer onderweg zijn. Behoudens in Meerveldhoven zijn inmiddels alle kerkdeuren definitief gesloten. Gelukkig is er dan nog altijd Omroep Veldhoven die een rechtstreekse uitzending van de kerstmis vanuit de kerk in Meerveldhoven verzorgt. Kunt u ook dat nog vanaf de bank volgen. De wijn rechts en de chippies links.

Nou ja, rustig…Op de dag na Kerst, niet toevallig “Onnozele kinderen” geheten, lopen we met zijn allen in een flitsende outfit ten minste tot om de hoek van de straat, om een kwartiertje later puffend binnen te strompelen met het idee dat de herstelwerkzaamheden voldoende in gang zijn gezet. Hoe onnozel wil je het hebben. Iets minder onnozel, maar wel heel merkwaardig is, dat uit onderzoek is gebleken, dat tussen kerst en nieuwjaar de meeste echtscheidingen worden aangekondigd. Zo rustig gaat het er dus niet altijd aan toe. En toch..

Wens ik u prettige kerstdagen en een zachte jaarwisseling!

Plong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *