zondag 29 september 2024
De inzet van Ruben Dillen (9) verdwijnt achter doelman Joris Helle, 2-0 - Foto: Evert Geurts

Marvilde start competitie met ruime overwinning op Riethoven

Meerveldhoven – Na een drietal goede bekerwedstrijden begon voor Marvilde deze zondag het echte werk. Na een jaar afwezigheid van een vaandelteam in het zondagvoetbal, trad Marvilde deze zondag aan tegen Riethoven (vorig seizoen nummer 5 in de 5e klasse). Meteen een mooie graadmeter wat de mogelijkheden zijn voor het volledig nieuwe team van Marvilde. De thuisploeg was vooral gedurende de tweede helft de betere en won dan ook verdiend met 3-0.

De eerste helft ging gelijk op met over en weer kansjes. De eerste grote kans was meteen helemaal groot, een strafschop. In de 20e minuut gaf Jens Kantelberg de bal voor vanaf rechts. Deze kwam na een kopduel van Ruben Dillen bij de eerste paal rond de strafschopstip terecht. Hier dacht een speler van Riethoven de bal weg te werken, maar Vincent Bartholomeus stak hier nog net zijn voet voor en kwam ten val. De toegekende strafschop werd matig ingeschoten door Vincent zelf waardoor doelman Joris Helle redding kon brengen. De verdiende voorsprong kwam toch voor de rust. In de 38e minuut gaf Luc Martens de bal diep aan de linkerkant op Sem van Rhee. Zijn aanname was prima, waarna hij zijn tegenstander uitspeelde en op de rand van het strafschopgebied de bal perfect in de verre kruising krulde, 1-0.

In de 2e helft bood Ruben Dillen meteen een grote kans aan Vincent Bartholomeus. De voorzet vanaf links werd echter bij de tweede paal voorlangs getikt. In de 57e minuut pikte Vincent Bartholomeus in de verdediging van Riethoven een bal af van een verdediger en plaatste deze meteen op Stan Janssen. Stan tikte deze door op Ruben Dillen, die geen moeite had om de 2-0 in het doel te tikken. Tien minuten later was het weer Vincent Bartholomeus die vanaf de middenlijn een diepe bal gaf over de as van het veld op Sem van Rhee. Alleen voor de doelman tikte Sem de bal behendig langs de doelman, 3-0. Hiermee was de wedstrijd wel beslist en buiten een schot in de 69e minuut van 20 meter van Jens Kantelberg (redding doelman Helle) was er weinig meer te beleven.

Na een jaar afwezigheid is Marvilde weer opgestart in de 5e klasse. Totaal onbekend met het niveau in deze klasse en met een volledig nieuw team is het resultaat van vandaag een mooi begin van de competitie.

38. van Rhee 1-0; 55. Dillen 2-0, 65. van Rhee 3-0

Marvilde: Steevens; Rafiki (46. Jansen), Vroomen, Martens; van Avezaath (68. Geerlings), Kantelberg, Janssen (72. Wilting), Wijnands; Dillen, Bartholomeus, van Rhee (81.Everstein)
Riethoven: Helle; van Otten, van Grotel, Keeris, Wouters; Kolen (30. Moonen), Mennen (83. R. Lepelaars), L. Lepelaars (62. S. van den Putte); J. van den Putte (62. C. van Bakel), Donkers, M. van Bakel